單拖去巴塞隆拿之旅

118 回覆
29 Like 1 Dislike
巴打d景點係上網買定飛定去到先買

聖家堂 奎爾公園,我都建議上網買左先。我2015年10月去,住聖家堂附近,所以 聖家堂我一開門就排隊買,大約前面對排3/4細group. 但我想買上tower都只係買到下午1點。所以網上買左可以夾返時間去。唔洗呆等
巴打果邊野食貴唔貴?
個西班牙飯幾錢?好似好撚正
巴打果邊野食貴唔貴?

食野貴呀 我食左好多餐包(其實好好食)
個paella 大約12-15歐
又唔識搵邊到有平飯食
巴打果邊野食貴唔貴?

又唔識搵邊到有平飯食

嘩三餐咁食左成40歐
夠鐘交文啦

等睇你出攻略
巴打果邊野食貴唔貴?

又唔識搵邊到有平飯食

有無邊度paella 推薦

食左4餐感覺間間差唔多 我通常搵間多d客仔的先入去
後補番小小主教堂相就繼續琴日下午
去完主教堂再行左2間教堂 就開始去沙灘出發
去到沙灘 好涼爽 但係我一身都係野
又長衫長褲外套 人地見到我好像傻佬咁
之後就開始由海旁慢慢行去哥倫布紀念碑果頭
去到哥倫布紀念碑mirador de colom
影左幾張相就走人
人又多 怕雜危險 都係遠影幾張相算
反而見到有個商場 過條橋就係
當然要去做緊張野 (廁所 )
我頂 我鄉下仔出城 聽就聽得多 見就第一次見
廁所入場費一蚊歐羅
反而係出面見到揸法拉利69歐又唔貴
去完個大就開始沿住蘭布拉大道搵地鐵番酒店
沿途好多野睇 中間比個人吸引住
就比左5歐佢剪左自己個樣 (唔好相認 )
其實就留番day 3 行程先慢慢行
番酒店沖個涼就落去睇巴塞比人炒
Day 3 12/4
今日主要都係行蘭布拉大道rambla de santa monica
有幾個地方好值得去行
-桂爾宮palau guell
-市集mercado de la boqueri
-歌劇院gran teatre del liceu
-蘭布拉大道的市集
市集
主要賣肉 蔬菜 調味 生果為主
當中都有啲小食 熟食檔(仲有長腿)
食野就睇極都睇唔岩 食左串串燒飲左杯果汁就走人

訓醒一推
樓豬一定係文青仔
個市集之前我同事去過
聽聞個火腿杯食完好飽下
巴狗前來支持
巴打識唔識西班牙文
多唔多人識聽英文?
4月尾都去
巴打果邊野食貴唔貴?

又唔識搵邊到有平飯食

有無邊度paella 推薦

食左4餐感覺間間差唔多 我通常搵間多d客仔的先入去

我食完3間。覺得網上最多人講果間la fonda個paella好似係好食少少
巴打自爆咗
樓豬一定係文青仔
個市集之前我同事去過
聽聞個火腿杯食完好飽下

肥大毒撚 以前食過一次 一個人唔知點食
巴打識唔識西班牙文
多唔多人識聽英文?

會考0分 英文有限公司 西班文只係識hola
我啲英文個個都識聽
巴打自爆咗

剪影果張?所以我話識的唔好相認
-加泰隆尼亞歌劇院
入場9歐 有visit tour
好震撼 可就番時間去join 個時間表有星代表有綵排
上到6樓腳都震埋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞