[春夏]衣著討論區(10)

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
平時Uk 7 - 7.5
Red wing 要Size down 咪6.5
因為佢男女同一個size,所以如果巴打女朋友唔係高,條褲就會好長好闊⋯⋯
呢排selfridges, asos, amazon 個d 有無咩平野
end 有VIP sale
好長係真因為官網Model 173,但女生著應該闊褲無男生咁大限制
如果買長要roll褲腳囉,始終173都好高
如果巴打想買俾女朋友最好去專門店試下先,有女裝的,會細件d,主線女裝
S’YTE就無分男女
不過S'YTE 又真係好扺玩,我都係不知不覺睇中佢出個啲褲。
最近睇中左條抹手布八分褲。
https://theshopyohjiyamamoto.com/shop/g/gUS-P42-076-2-03/
幾好啊,主線都有出呢個款
等睇你開箱
條褲有無著用圖分享啊,佢最近條軍褲都唔錯
Yohji d恤一有graphic就貴好多,靚啊件恤
但我唔太敢買白色,買親都全黑,怕白色發黃
屋企無全身鏡,遲下有機會影比你睇下。
我都怕黃,不過我有兩件白Shirt 交換著(其餘時間著Tee),著到兩三年當打個和架啦,時裝過左一季已經唔興。只係YY啲白shirt cutting 差唔多都係咁,係睇Print最易分得出。黑Shirt 玩cutting 就買返Homme 好過,我眼見佢啲design 係突出過白色shirt。
你講條軍褲係兩個小腿側袋個條?
https://theshopyohjiyamamoto.com/shop/g/gUS-P12-017-2-03/
呢條

YY無過季呢樣野啦,佢季季都差不多。
以前d出品二手市場賣得仲貴。
https://www.modescape.com/wp-content/uploads/57488266_117931552729892_2240662198454356864_n.jpg
例如呢d經典作品,勁貴
係小腿有側袋依條啦,我係覺得個男model米八五淨係睇條褲好難Carry。反而同期依件Shirt 救到成個outfit。

我都知YY 啲Design 比較seasonless,但Print 真係好易認到年份。
我都有望過下二手個邊,就係想睇個條抹手布Pants。 佢今季出個條係八分腳,但19年Homme 出個條係長褲。見到二手價同一手價又差唔多,我個潔癖壞習慣又出左黎,所以無買到19年個條,又無買到條抹手布八分褲,最後買左上面個條。
大家點睇?

Uniqlo 唔岩色?
多個選擇睇下
顏色可能買得過,不過啲料你無親自買過一件,點都係無咩信心
有無白色闊身褲介紹,$1000-2500

男 矮 肥
不如你棄Post 過黎傾啦,你個Post 的確係好大陣引戰味

鍾意呢隻色

係咪8085?
似係
自己著8111的話要著幾耐先會著到8085 咁樣真心想知
唔同色喎 8085係變黑 8111係變淺
但我上網都係見人著到同樣深色,摺位淺色
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞