元朗即時討論

1574 回覆
256 Like 15 Dislike
而家幾點?出左去走左要同你交代?
打撚到咁仲係到屌出左既人?你free rider都不如
香港咁撚細你去邊佢都快過你到set到場啦
你以為有方法聚到人而班狗應付唔到?
你d咁既社會垃圾就冇資格叫人手足喇
留係屋企上網屌兩句最有意義
記者中椒呼吸困難 一名女童被多名男警押走

【即時】(01:53) 元朗建業街惠康被截查的市民被帶上警車後,防暴再於合益路以胡椒噴霧驅趕現場記者,多名記者中椒,其中有人懷疑過敏抽搐、呼吸困難、將近休克,被送上救護車離開。

防暴另於惠康超市對面截停約13人搜查,其後一名女童疑沒有帶身分證,被多名男警將押上警車。陣地社工陳虹秀高呼要求社工陪同該名女童,惟不獲警方回應。

Follow TG: t.me/inmediahknet
撐 #獨媒報導
定額贊助: bit.ly/inmedonate
轉數快:9008327
Paypal 單次贊助: paypal.me/inmediahknet
講就咁講,你要明白所謂應變大隊有3000,實則可能有5-6000千。 依家9號 12號 21號 31號 佢地都睇住黎食,地點形式一樣。

就算轉地方,我地既文宣早1星期出,即係班狗有一星期部署。自從傻強坐正之後,佢真係針住場革命黎玩。我地仲係water, 但已經係比4面牆圍住既water

再加上依家疫情爆得太勁,連一個遊行都做唔到
香港地方細+警力高+警權大+市民唔駛服兵役

有呢個幾個因素其實打到7個月算係咁。

你可以假設我地本身係50分 狗55分
我地會進化識be water 仲有其他技巧 所以我地進升到 75分 ,但敵人係有先進武器 有訓練 有團隊既環境底下,佢經過一段時間既檢討之後,狗又會升翻上80-85分。

我地再一次比狗食住,仲要食得更慘。我覺得呢個先係最近既困局。
做乜咁多唔帶口罩
因為相信政府唔怕肺炎
係 流料 對唔住大家
推番上去啦,咁撚快就被d垃圾 post霸晒熱門。昨晚d警暴無停過架。
我唔係原居民,有架車仔想支援下,有人吹風唔好去咁我咪唔去囉,我屋企離元朗有五十鳩幾公里遠架

唉⋯ 有冇人化解風向post?
ummm 有車有心當然好
下次如果再有機會
咪諗下你入去係想做咩
想接人? 想火魔完方便走定點?
再慢慢諗清楚d人叫你唔好入ge原因係咩
吹風一定有 但最重要係你每一個行為都係經過自己思考先做

同埋睇你點定義風向post姐
如果個post入面d巴打講野有道理唔係得情緒煽動又算唔算帶風向
要擦下啲情緒同抗爭溫度,但呢招已經越黎越冇用。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞