想問香港複合木地板有咩選擇

187 回覆
5 Like 4 Dislike
我長駐cc台,起下我底就知,咁啱見到呢個post入嚟畀下意見,咁都要畀你啲地磚佬/裝修佬屆。

上面嗰啲全部我自己寫嘅,如果唔係,我畀黑警雞姦殺死掉落街。屌你老母
我真心建議有bb用木地板,跌倒唔會咁痛,我試過,真係試過

同樣,自己個電話跌咗落木地板唔會爆,浴室地磚即爆mon
著鞋行就用磚,防水襟花易打理
鍾意赤腳行就無縫板,踩落去舒服

不過無縫板如果水浸去到牆邊
有機會入水就瀨野
入左水出唔番黎
已經聽啲𡃁仔話過呢排好唔掂
雖然呢個市無乜邊個掂 但費事講咁多一陣又俾人話我扮真係唔知佢知得多定我知得多
反而想知呢掛個市唔掂,會唔會買野折頭再多d。星期六去左一轉,見好似仲係好多人睇野咁,當然我唔知平時個市況係點。
反而想知呢個市唔掂
如果舉例, 2房400幾呎 (扣返廚房廁所), 連工包料 (唔拆舊地板), 大約需要幾錢?
大陸磚平好多,講緊係上大陸訂。
幾錢就唔記得
唔洗 ,冇記錯veedee sale 就話5~6 年
如果係veedee 買就可以搵返佢打磨
同埋竹地板都幾硬,仲要有coating,唔洗太擔心花既問題
要擔心既就係怕牆邊牆腳有漏水,養住養住好快玩完
利申:用家非打手
仲要價錢來講好似唔算貴,又幾靚
養寵物係咪得木紋磚可以揀
應該貴qs 少少,但係我覺得觀感上竹似木,有返多d 暖既感覺,唔係qs 咁死實實
幾年前已經聽過有竹地板
覺得幾得意
不過未用過
我都係今星期六行home square 先知有竹地板
你親身落旺角灣仔問吓價嘛

呢個時勢,我諗除咗名牌袋之外,邊行都唔多唔少一定平啲啦
班𡃁仔都要跑數㗎嘛
樓上講果啲好多都係PVC黎
(行家)
巴打咁慘
啲師傅呢頭又呻無job接
將軍澳就買磚啦,我屋企d牆、木櫃都霉Q曬,
朝早d霧氣真係點避都避唔到

利申:住將軍澳,放張紙係枱面一陣都濕曬
好的,過多一排再睇下磚。
我搵果個裝修師傅叫做肯平幾千蚊,但佢本身開價都貴。
去equal睇, 不過全部高檔野
灣仔永安同大角咀冠一
有錢我都會舖磚嘅,靚好多
料兩萬零,人工要問舖頭,我個裝修師傅包咗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞