想問香港複合木地板有咩選擇

187 回覆
5 Like 4 Dislike
反光見唔到啲details 姐,實木一定靚,但木地磚肯定冇咁靚

唔使打蠟,唔使照顧
咁幾好喎
真心提你
如果會有bb請用磚
一嘔落木地板
反應幾快都會滲啲入罅

我試過,我真係試過
木地板係有呢個問題,但複合地板係唔會有罅,板與板之間係完全密封。建議樓主去quick step睇下實物,真係好靚,而家啲複合板比我十年前買嗰啲又進步好多,外觀同真木冇乜分別
竟然話意大利掃口粉係最靚 巴打你係咪俾人呃咗
兩年發黑就好明顯唔係好嘢
同埋磚唔平只係因為師傅做得唔好或者嗰隻貨有問題咋喎
咁hardsell
今次今日仲會強推人用木地板真心少見

利申:屋企都係木地板 好撚後悔
我講嘅係複合板,唔係真木地板,其實你知唔知個分別?

https://m.facebook.com/QuickStepFloors/
灣仔克街定駱克道 成條街都係賣裝修野 可以去睇睇
小弟的確係用複合板
真木地板我叫佢實木
巴打點解咁強調qs 香港咁多木板舖qs除咗貴之外無乜特別好 打手味濃
我唔係做呢行架,如果我係打手,天打雷劈,死於非命。

我介紹樓主qs, 因為我屋企用qs,有經驗,覺得好囉。十年前搬屋裝修時全家人最注重就係個地板,我哋研究咗好耐,反覆睇咗好多間至決定用qs, 老實講,而家成間屋最靚嘅嘢都係個地板,之前試過放盤,個個嚟睇樓嘅人一入屋就話我哋嘅地板好靚
Ching 其實你係咪賣地磚嘅,點解咁肉緊
實貨顏色有機會會暗d
肉緊就還好 小弟做過設計 有感而發
當然個客要用木板我都唔會阻佢
反正佢買乜我都照擺落去
咁係因為你未買過其他公司嘅木板
呢間qs水位好高 唔值嗰個價
都幾肯定
個仔嘔完
無論點抹
都好似有陣味
咁你有無其他牌子嘅無縫地板選擇? 乜嘢價錢左右?
我有個 friend 就嚟會搞裝修, 佢都諗住用無縫地板
因為唔想晒錢起晒舊嗰層地板, 只有無縫板可以就咁鋪上去
木地板有家既感覺
磚好凍
做設計?你咪玩。我識得泥水佬多過你.我做裝修。天氣會變化磚.掃口粉點都會黃或者深色。你唔好扮專家.真係會比人笑
即係再鋪塊地氈保護會好啲?
有乜嘢污糟 worst case 就換咗塊地氈
你有BB就會知
會不定時不定向發射
木地板同複合板其實兩個概念,複合板嘅成份雖有木纖維,但基本上唔係木嚟
做裝修對木板暸如指掌
好多唔係內行都唔知嘅嘢你都講埋出黎

唔講仲以為你做緊qs,呢排無生意上黎宣傳添
小弟誤會你喇
我屋企養狗 依家點抹都凝住有尿味
我唔知仲以為你係設計家.香港比較好設計師通常都會用木地板。原來設計師可以扮
都係嗰句啦 個客喜歡買咩我都會擺落去
唔會hard sell喎
只係我自己屋企唔會再用木地板

咩叫比較好嘅設計師呢?
你咪當我係好差嘅設計師囉 唔影響我㗎
起碼我唔會硬推人用某間公司
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞