運輸署苦主怒屌區

1001 回覆
37 Like 38 Dislike
好啦唔該師兄 轉頭自己上網左抄右抄搞番份先
想問下我入箱係咪一定要牌簿正本同埋支票?
所需文件副本
1.牌簿(車輛登記文件) 正本
2.新舊車主身分證明文件 副本
3.新車主汽車保險臨時保單 副本
4.新車主最近三個月住址證明 副本
5.應繳費用
車輛過戶費用$1000
車輛及駕駛牌照服務費用

請參考以下網址:
https://www.td.gov.hk/filemanager/en/content_104

如果佢收到之後都會約雙方上去搞 咁我仲使乜入定支票同埋俾正本佢?
有冇人寄去攞P牌而家成功攞左
29寄
未扣數
冇消息
如果放到住址證明過3個月唔知得唔得
認同,所以牌簿同行車證入咗副本,冇入支票
已預約續領車輛牌照時段的申請人,可在該預約時段處理一個車輛過戶申請,及/或一個續領車輛牌照申請(需與預約時段中的車輛登記號碼相同)。牌照事務處不會接受其他申請組合,尤其是保留/改配車輛登記號碼(留套牌)的申請。

我想問佢e家話預約續牌費可以做埋過戶?
咁我過戶部車唔係續牌費個車牌咁得唔得?
我用Gov到預約 係無問題啊
應該唔會被拒
我4月13上網搞 415係長沙灣預約個時間
20分鐘搞掂
27號長沙灣入箱
17號岩岩星期五先支票過數
希望呢幾日收到
27號長沙灣入箱續牌
星期五收到電話約今日上運輸署簽返個名
然後今日上去簽完就拎到了
想問排期考試
3月頭申請
到而家未收到信是咪正常??

都唔知搞乜,好多ching 30號入箱都收到電話,我乜都無
27入箱水尾果排星期五收call,而家係運吉,我估你今日會收到call
希望啦,我等張留牌紙比我套牌
一留一套成兩個月,入金鐘好似快好多
P牌轉正式牌
網上預約長沙灣
去到10分鐘搞掂
仲快過平時
所以新車出左新牌,之後套牌再比多$60蚊佢
等運吉開返至套?
然後我打21507730,通左無人聽係咩玩法??
不錯的選擇
我留個牌就到期至局套,架車成個月唔出得街
上運吉署搞過戶發現行車證到期係咪可以即時買牌費??
我頭先問佢ok嘅,不過張covernote要cover到期日至得
我果張唔夠所以無得做
即係你要等出過張cover note,然後再入箱,等運到??
我果張cover note 27/4到期,如果今個星期call上去搞應該都仲做到
我行車證八月到期,我怕又要等所以問可否續埋,我要等正式張出至可以
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞