運輸署苦主怒屌區

1001 回覆
37 Like 38 Dislike
但係可以一齊入去?
點解唔比有預約冇問題啦
岩岩收到電話聽日上去觀塘搞過戶
13號4點入箱
俾多d資料大家啦 等大家安心少少

根據佢地職員提我
關於直接入箱嘅form
如果有咩問題佢地有機會用私人電話打俾我地
所以冇來電顯示嘅電話打俾我地都要聽

如果所需文件同form入邊所講嘅唔齊好少(1份)
佢地會用冇來電顯示電話打俾我地約我地上去對資料時補交補簽

如果唔齊太多 (兩份或以上)或文件冇可能短期交到(eg : 未驗車 冇驗車紙
佢地會直接寄掛號退返件
呢種情況只要你拎返份件
入邊會有張checklist指名你欠咩文件
你跟返張checklist去執再放投箱
佢地見到會抽返起兩三日優先做返俾我地再寄唔使再等十個工作天

另外佢地4間office人手唔同做法都有機會唔同
如果我地係入咗幾日箱個d肯定未做到
因為係跟入箱時間咁排隊去做
所以係咁追係咁chur都冇用 唔好糾纏
想問下公文袋入完箱 佢係聽日拆出黎
定係等十日 做到你果時先拆出黎
副整都得
問咗佢地十日係講完成嘅時間
如果遲一兩日先收到係因為寄掛號信
不過而家郵局有機會遲d先派到掛號信
如果收唔到多數係個地址冇人當時同郵差簽收信
個郵差送返封掛號信去郵局

如果郵局有放低張掛號卡我就可以直接去郵局拎返
上星期個運輸署職員就係可以俾到個郵件掛號信reference no.我先去郵局到搵返 原來19號寄咗 係我屋企冇人收信
冇牌薄點做外賣車手呀
學轉p 過戶 月頭都整左成個月
推一推
同問
有冇巴打係成功預約上去搞過戶兼套牌?
有冇ching知道入咗箱可唔可以預約時間上去直接搞
入左就等算啦
咁多份表點摷出黎 又冇名
4月中有啲期吉番出黎
但我已經寄左出去
仲要我岩岩先知道搞錯左野 要等佢打回頭
今日去左 冇叫佢搵呀 直接用過份新過戶 牌簿正本係手 觀塘過戶續牌輕鬆完成
咁嘅, 開頭做得太快,
我一個星期內就收到,

然後D人覺得原來運吉署做ONLINE, BY MAIL都可以咁好,
唔洗請咁多人.....
有冇巴打知道入箱過戶流程係點?
琴日入箱 但入之前先發現住址證明無明確日期...
諗住前日收到銀行信無死 唔睇就用.. 唉
入咗箱過戶係咪唔會再叫你上運輸署搞?
得就得唔得就彈..?
電腦有得買咪好囉垃圾政府 乜撚都要排隊
銀行信既內容應該有啲交易日期?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞