Eminleo(深圳政協陳宇峯)好文分享

320 回覆
347 Like 33 Dislike
係中共制度內改變
2020年啦,醒未
根本就係共黨
起碼唔會扮係先
人地特登喺香港浦頭囉
深圳政協唔易做㗎 呢啲一線城市唔同啲鄉下政協喎
佢都無出過聲,專登低調都當人自己友?
上水係為左kol100
篇文有聲
無啦啦頻頻係連登聽番呢個名
同意
嘩,撈得好掂
陳宇峰先生,1988年香港出生,祖籍深圳寶安,英國倫敦大學皇家霍洛威學院畢業,主修工商管理專業,大學本科學歷,2011年畢業參加工作。現任深圳市榕江實業有限公司總經理,曾任香港玩世有限公司董事長,香港商業電臺有限公司節目設計員。主要社會職務包括深圳市政協委員、香港寶安青年創業聯會會長、香港寶安西鄉同鄉會常務副會長、深圳寶安青年企業家協會委員。

陳宇峰從小對香港的文化背景有較為深刻的認識,在深圳工作期間,對於祖國內地的發展也非常瞭解,擔任深圳寶安青年企業家協會委員和香港寶安西鄉同鄉會常務副會長期間,多次組織深港兩地青年創新創業座談會等活動,致力於促進兩地的相互理解和交流合作,增強香港青年能夠對祖國的認同感和歸屬感。

陳宇峰個人有豐富的創新創業經驗,曾自主設計網路廣告,並獲得兩千萬的點擊率,接受香港媒體專訪;在深圳寶安區美生創谷工業園區成立了V-Monkey網路設計研發團隊,團隊成員10人,均為80、90的香港年輕一代;在深圳寶安區籌備創建了西灣“當下企劃社”精密製造和智慧製造產業園,成為寶安區創新科技產業桃花源專案。該項目通過與國內外知名高校和企業合作,為精密製造、人工智慧、資訊技術、新能源等新興產業領域提供有眾創空間、加速器,提供投融資對接、供應鏈、創業導師等服務,同時為入駐創業人員(或企業)提供創業指導、政策諮詢、風險考核、專案推介、融資支援、跟蹤扶持等服務。
因為佢facebook出post
想試水溫
最搞笑係人哋真係無出過聲
上面班連登仔就起晒鋼咁
又話推23條又kol100
自己FF到2046
神馬飛揚
好好學習
回鄉更好 (已退役)
好在有你 (已退役)
V-monkey原來喺支那開
難怪搞左無耐,伍公子嗰班都無再做
(我尻估呢個係主因)
咁689都屌過64嘅
最大問題係人哋都未出聲
班連登仔就好似陰謀論啲人咁以為睇透人哋行動咁
理性少少得唔得
條底褲好黃
:我又潛水啦,byebye

(隔幾年又上水)

總之要小心佢帶風向
始終佢同中國有關係仲要幾close
不過講下都好 等唔識佢嘅小心啲
佢啱啱上番水 我估都會拍啲生活vlog慢慢滲出黎
持觀望態度

當時反嗰個係網絡23條鯨魚唔係魚
佢出聲先算
不過連登仔長期戴有色眼鏡
我諗講乜都冇用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞