做過兩個好出名嘅攝影師嘅助手 你問我答

200 回覆
88 Like 13 Dislike
btw巴打你好耐無影series?你輯偷食都成9個月前喇啵
同埋想問下你輯性幻想係咪有參考過duane michals既story telling
想要,感謝
做法同香港好唔同

返黎香港做野有無覺得唔慣, 或者覺得香港既practice 比外國好/ 差?
記得julia喺訪問到講過佢嘅fine art photography嘅作品好多唔係學, 而係透過參考外面唔同嘅文檔, 例如佢下面好出名呢輯Old father thames系列嘅相係參考倫敦嘅歷史,睇咗好多19世嘅時候喺泰晤士河點樣影響倫敦人嘅生活, 例如嗰陣泰晤士河有時因為落雨會水漲得好西利, 會影響民居, 所以佢就構思咗下面嗰張圖出嚟, 如果你問我點學, 我真係唔識答你, 我會話睇多啲唔同嘅書, 唔好局限喺攝影入面, 多啲思考同參考唔同嘅嘢就會慢慢有個諗法出嚟。
最近幾個月都冇影相, 電腦save策劃咗好多project但因為經濟問題冇機會影到。

唔係, 性幻想嗰輯相同偷食都係參考eric stanton同我嘅偶像helmut newton同埋solve
巴打 我都想要
the @akb000
暫時同唔到香港嘅比較到住, 因為未實際感受過香港嘅work flow係點, 答你唔到, 唔好意思
巴打我都想要,thanks

好難三言兩語講得晒, 略略咁講就係我認為一個video係一個表演, 電影或者一條片係用連貫嘅方式去向觀眾傳遞作者嘅訊息, 由於佢係片, 所以入面可以包含嘅嘢比相片多好多, 可以表達嘅手法亦都比相片多。 相反用一張相或者一輯相咁去向觀眾傳遞嘅訊息首先會比電影或者video少同困難, 希望解答到你。
可唔可以follow你ig 其實都有好多嘢想請教你
Ig就盡量唔好喇, 介唔介意俾你tg我? 我tg同你傾
其實另一方面我想知佢係點開始出名架
Thanks 爸打 https://t.me/llcllcc
留名想學野
打燈真係好撚緊要
巴打可唔可以send埋俾我,想學野
https://t.me/hoshoshos
求drive
記得呀
留名學野

Respect 機會果然自己爭取
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞