【突發】今日清算社福界手足

469 回覆
864 Like 11 Dislike
嘩,好pk,一時叫你地共同進退,轉頭就炒哂你地
我哋街外人有無嘢做到?
其實睇親呢d事,政見不合就搵借口炒人,個心好so sad成個香港倒影咁
Push
有無更多料 推畀記者
咁撚賤

今日爆炸案被打到入廠手足案件會上庭,跪求聲援
https://lih.kg/1924327

求詳情 要做野
岩岩開始運動果陣,條粉蛋叫晒全機構嘅人開會。諗住佢會安撫下員工,講下服務理念之類,扮下中立都好。
點知佢不停消費件事,話自己落過去睇,又做左幾多嘢呀,叫班年青人諗清楚咁。講左半個鐘都係佢自己睇到乜同覺得乜。同機構事務或者員工政策無關。
心諗,開個員工大會聽你講自己做左乜。我勁嬲咁離開左會議番走做嘢。
後尾先聽同事講番話原來最後有講話咩同事可以帶一個人入酒店住,但要登記又盛咁。
利申運動開始無幾耐走左。後尾好多事都係聽番來。
條友係少西人(國藉i mean),好似有次講耶穌眾會果陣,話耶穌叫佢拿強國passport。
然後有次附近遊行,佢地係決定關門唔俾人入。
條粉蛋唔抵幫,真心黑人憎
反正無見過間NGO咁垃圾,當生意咁做。
成日proud of自己酒店搵好多,唔洗rely on funding。依家炒人唔洗本
識玩,NGO唔洗交稅

炒咗社會服務,咁洗唔洗交翻?

推俾專業清算師
佢老味用左幾億(定幾千萬)翻新尖沙咀YMCA個外牆
然後早排就話賺唔到錢要大家今年凍薪
真係火都黎
花一大舊錢響外牆整個mon
你以為對面海會睇到咩?
但個mon對內街架屌
跟住就焗人放NPL

大家未爆佢地尋日炒人啲賤招
又有非法禁錮
又做場大龍鳳禁聲
(等人再爆)

個”中立”CEO幾咁愛支呀
山長水遠由美國返黎服務佢偉大既祖國
話你啲後生唔識感恩
講到尾就嫌你政治立場同賺唔到錢
但你唔好以為佢咁偉大呀
條友揸美國護照架(申:鳩估)
請佢返錢係賺錢架
條仆街唔係社工黎架屌你
唔𠹌識社會服務架

佢呢排社會服務部既人事鬥爭啱啱開始
升左個廢柴同事(話你呀八婆)
啱啱先迫走個資深同事(想講佢仲好意思話自己美國返黎,announce人事變動封信啲英文屎到
尋日就剷走佢啲人(有工會成員)
未清算完架
大家睇路

此風不可長
搞大去瑞士總部啦
各位都受左好耐壓迫
今鋪真係耶蘇都有火

RAP

屌樓主:YMCA 咪YMCA囉,X乜撚嘢呀?驚就唔好講囉

個大老闆即是呢個
留明想知邊d blue blue sw grad 後唔好投錯明 謝謝
呢個回應係好撚地獄
但真係無得駁
係咪有次叫左酒店啲管理級人出去執磚清rb?
又放過狗入去酒店?

利申 聽返黎
像猶大 像猶大 就連耶穌都變賣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞