【突發】今日清算社福界手足

469 回覆
864 Like 11 Dislike
之前合作過先知佢啲人仆街冇細分柒咗sor
做青年服務嘅,尤其高層好撚多藍+唔幫後生炒咗某啲膠層保全家仲有用
做做下打手發爛渣都有

因住維穩不力,炒埋你
打番同一個標題
然而,要裁員係明白嘅
但問題係點樣決定,通知期幾耐,政策係乜嘢
點解係裁員?係咪真係無選擇?其他渠道已經用盡?唔能夠倡議搵funding之類嘅其他方法?
睇下藝發局都有錢丟出嚟啦,雖然好多藝術工作者都拿唔到,八和呢d紅色團體就賺到笑。
咁社署又無錢?政府寧願9派一皮都唔幫社福?
社會工作係做緊社會制度上嘅監察同更變,唔係賺錢。
的確,無錢乜都做唔到。咁裁員就係方法?
咁不如執左佢啦,在商言商止蝕呀嘛。
呢個19機構又話無錢
點解請咁多打手
希望你他朝君體也相同,到時唔好怪其他人冇幫你發聲,不過岩岩睇記招話賺8億幾,都話無糧出,真係唔明點解囉?
幾個月黎班ngo大佬唔止一次試水溫啦!班大佬自己就唔出聲,班社工出去幫手足就記低曬,試過幾次做19野,手足都冇反應,今次仲唔屠殺咩!醫護~教師~社工,一個接一個!成班手足都冇反應冇幫拖!黎緊班社工手足比班19清算埋就88
Lm
唔好話邊個邊個無糧出,人地老闆 你咩資格叫人地唔出糧,比人炒左就賴落清算度,未炒你地之前諗下點樣對港青?點樣對呢間公司?

唔好出黎同公眾扮可憐啦,比返少少尊嚴自己,走都走得光榮,賴死唔走仲要返口咬人 痴線
push
收皮啦,知唔知佢地有幾錢盈餘?
I am Exxx A.Y
對,做個真正基督徒,真係難
巴打,走左嘅手足唔好搞啦
社福機構又唔係靠做生意賺錢黎提供服務,經濟差唔咩事,又咪收正苦資助,收入唔會點少,講黎講去又咪肥上瘦下
有料就爆啦

又道德綁架
少年你太年輕
樓上啲人都講何生為使命返來香港服務
人地大老闆都唔為錢,你咁心急護主擦鞋JM9

社會服務部被標冗員而辭退,他朝君體也相同

你呢個真冗員都唔好得去邊
實係V姐同校長瀨鞋底嘅idea啦
又一隻瀨鞋底上位嘅狗仔
push
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞