ViuTV奇幻愛情穿越劇《二月廿九》(32)

1001 回覆
43 Like 4 Dislike
啲人上帝視覺緊係乜都知
一日未到二月廿九
會長點會知道香川點解會係2232呢個時間開車
點會知道佢係加完單再去揾個仔
穿越個個又唔係會長
佢都係第一次經歷呢一日

Yeesa要學日文係因為每次穿越佢只有24小時可以揾線索
每次又唔知會穿去邊個地點
佢學日文旁身係必要

但會長去揾線索唔係有限時間
你去日本旅行都唔洗學日文啦

原來個plan就係20Yeesa唔好去日本
根本就冇必要擔心件事發生
好啦 真係要去日本啦 Yeesa又唔聽人電話
到Yeesa知道死嘅係Ryan
佢叫Ryan唔好出外又唔聽

會長叫停車又唔聽
唔好同我講得幾秒反應唔切
個條路都有返咁上下長
5秒點都有啦
叫唔切唔緊要
但Ryan連想叫停車呢個反應都冇
比夠一分鐘佢佢都肯定唔會停車
因為佢唔知呢個就係車禍地點
如果佢擺小小上心參與下穿越嘅事
呢個咁重要嘅地點冇可能唔知

個角色死咗係好可惜
但個責任唔係一個人到
係每個唔聽話嘅人都要負責

辰叔都講咗 日本仔垃圾桶都唔放多個
唔好再講乜春唔set RB

真係好心痛會長
highlights?唔見有嘅
二月廿九大結局之夜會長終極J圖:底橫謙
where
Ryan飲醉酒應該係回憶黎la
飲醉之後去左同會長講野之後後悔所以唔俾自己再飲酒
扮工玉子
當yeesa 因為老豆所以連自己條命都唔諗而去日本
但佢到埗之後就只係搵ryan 唔理老豆
即係ryan > 老豆 > 自己

如果交代返ryan 同佢講咗辰叔已經過危險期冇事先會合理d
好似預告聽到ryan講
個個都講嗰個余家聰
有一段係搭JR去小樽方向,經過発寒中央駅附近 , 會見到札幌市はっさむ地区センター 同埋 札幌市役所 子ども未来局子ども育成部発寒小ミニ児童会館 .

GOOGLE MAP
https://www.google.com/maps/@43.0900902,141.292879,3a,75y,20.4h,98.27t/data=!3m6!1e1!3m4!1sLd-7IkbZn_IAkqLNtiKS-w!2e0!7i16384!8i8192?hl=zh-TW
好sad呀 無得睇套「我們最快樂」
如果二月廿九係成功阻止意外嘅
佢地一定要實現返17年Yeesa遇過嘅野先可以保持返個現實
會長唔去日本 個意外照樣會發生
其實應該要係Ryan/Yeesa唔去先有機會改變?
佢而家好似再肌啲
好想睇佢游水
脾位有啲肉
咁當然 出意外嘅係佢兩個嘛
片尾果到?我只知一段仔
where
有一段係搭JR去小樽方向,經過発寒中央駅附近 , 會見到札幌市はっさむ地区センター 同埋 札幌市役所 子ども未来局子ども育成部発寒小ミニ児童会館 .

GOOGLE MAP
https://www.google.com/maps/@43.0900902,141.292879,3a,75y,20.4h,98.27t/data=!3m6!1e1!3m4!1sLd-7IkbZn_IAkqLNtiKS-w!2e0!7i16384!8i8192?hl=zh-TW

https://www.youtube.com/watch?v=XtHuwV_SHA0

1:08:00-1:08:49 係咪海邊嗰段?
所以每當yeesa 唔開心
佢都可以俾好正能量俾佢

當聽到余家聰未來係yeesa 男朋友正常
多小都會唔開心😫
其實見到海邊個位,多數都係銭函至小樽築港之間.只不過唔確定大概位置
或者ryan逼切啲
佢仲有唔夠幾個鐘就要死
函館本線小樽築港-錢函
靚撚到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞