ViuTV奇幻愛情穿越劇《二月廿九》(24)

1001 回覆
72 Like 2 Dislike
下個post先玩整合
或者搵個post專登整合
大家唔好推住
第一集會長喺酒店房聽咗個電話
跟住話咩 「你有無搞錯呀,我諗辦法處理啦」
應該就係巴西龜知yeesa去咗札幌
所以打比會長
突然諗到940920嘅意思
9+4+0 / 9+2+0
=13/11
-->11月13日
以為自己有精神病
睇live嗰陣聽到呢句笑咗出聲下一秒就暈低
個反差大到

有少少唔同,睇個款似係初版,因為我都係好奇有咩分別就興起執咗下啲chord (雖然整到一半開始悶,同佢人聲遮住音樂聽唔到,所以少少鳩嚟 ),有興趣可以改下
四年一遇
  | G         | Cadd9 Dadd9
    情緒壞了  滿街雨都輕敲我肩
  | G         | Cadd9 
    如你病了  我都顫抖
    | Am       Am7   | Bm      Bm7
    我在我在  我站在原地  也不管輸光了運氣
  | C      Am   | D Dsus4-D
    為求沒有一點  距離

| G         | Cadd9 Dadd9
    和你共處  我都驚慌  說話未平靜
  | G      Am | D     D7
    何以自處沒你一起

| G       | Bm
    我為你生  也共你喜
       | Cadd9      | Bm   Em
    就算他生再遇你  未必想像般淒美
  | Am     Cadd9 | Bm   Em
    總不能????  遇上當天的你
    | Am     Cadd9 | D
    時代再變亦要共你一起

| G | Cadd9 | G | Cadd9 | Am | Bm 

| C           | D
    願再見沒有??  ??裏遇見 

| G       | Bm
    為你生    也共你喜
        | Cadd9      | Bm     Em
    願你今生再遇你    挽手經歷多淒美
  | Am     Cadd9 | Bm      Em
    卻不能時光裏飛  但這告別  念記
  | Am       D    | Em  Ebaug
    也許盟誓  都不再受理

| G/D  A6/C# | C | D

| G        | Bm
    一起到下世紀
| C        | D
    總相信沒有別離
     | G    | Bm      
    若有天  雪地中  相遇
     | C    | Em     
    人海中  雙手???
     | D    | C
    讓雪飄 親你

| Bm  Em | Am  Cadd9 | G
似會覺得自己撞邪
日本係咪有雪女傳說
早個po已經講緊辰叔係中咗武肺
同埋香川被4個yeesa搞撚到癲咗變殺人狂 開新劇
其實我跟拍完都唔係好知拍緊乜

剪埋先至知咩事,最清楚成個時空嘅係導演
係咩日子?
又瘋了一個
自己Google下
同Fiona facebook全家福碌落啲啲RIP一樣
痴線三點幾仲推緊post
cls
你地痴撚線嘅都 幾乎中哂
墓誌銘
求職平台
Po張日本相嚟睇下
痴線佬
上水老翁俾磚中頭
11月13日是陽曆一年中的第317天(閏年第318天),離全年的結束還有48天。
連登起底組
但除非係廠自己設計搭建一個新地方
否則係條街拍 實會有人認到邊度
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞