[VW車主入]VW二手車真係咁差?

99 回覆
3 Like 1 Dislike
咁都要睇壞嘅頻率
你講左重點
每個人新牌買車,都會經歷過:
幾萬蚊筆直 》 但又想買部靚仔〉 最好歐洲車,揸出街高級啲> 上網搵盤》 入谷問人〉 現任車主group讚多過彈(唔通話自己on9咩) 》 中伏

Btw 睇中邊款vw先,Mk5 就唔好喇
二手歐洲車係要有心理準備預多兩三皮維修,你要型就要付出代價
真 有錢洗乜怕
是勇者不必怕
我興趣係整車
留返啲錢執下部車好過
即係揀返mk6比較好?
gt版係咪真係特別易壞,買返普通版會好啲
自己用眼睇唔好下下聽啲所謂專家但其實掂都未掂過嘅人講,我部12年gti拎返嚟揸左三年都未壞過,驗車都只係換消耗品同頭頂塊皮
There was light traffic on the roads this afternoon which is a good thing.
我果架09 tsi 買左半年

換左
一隻頭低燈膽
一隻尾brake燈膽
眼鏡盒 淘番黎自己換
一粒fuse
全部都好少錢

之後岩岩5000km換左計油 油隔
一支洗計水 90蚊
4 支NGK 火咀
換完爽過岩岩買番黎果陣
VW 要整既話其實可以係支那淘寶網搵到好多平料去整
ABS SENSOR一兩舊水一SET, 自己換一粒鐘搞掂
同埋好多外國UTUBE片有教你點換野
火咀風隔油隔全部都有教
最近上網睇到有部12年Golf
但行左16萬公里會唔會太多
揸緊12年tiguan ~68000km
波箱冇事 係個車頂試過排水管塞左 成塊換左皮幾野
會 二手golf比盡8萬錶 過左就好多野壞
問埋佢換左波箱未 未就-$15000
LIHKG VW group
咁如果golf r 會唔會好伏,見到2018有架30萬,有d興趣
p牌仔出gti mk6係咪自尋短見系列?
因為幾鐘意mk6個款同埋個價又幾吸引
但一出就出gti係咪太高難度
同埋保險未必有?
其實點check mk6 定mk7?
其實vw幾時會再有新車?
師兄換咗幾$?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞