[VW車主入]VW二手車真係咁差?

99 回覆
3 Like 1 Dislike
新牌仔想買架車2手VW揸下 但係網上好多人屌VW舊車好多問題 整車零件又少又貴 過左保養個d出事直接拎去湯好過等等 所以想問下係咪真係咁差 依家都冇改善?
之前睇過架二手Mk6
上手車主明知波箱漏油都照放車
就知mk6波箱有幾伏

樓主想買二手都比多少少買Mk7
聽講濕7好啲 車齡細啲會好啲
我都係新牌睇緊golf

都擔心呢個問題 不過覺得自己鍾意就唔好理咁多
見個街都少佐好多vw車,早個輪好多
揸過2013 VW Passat CC 波箱有問題 同埋揸過2013Jetta 除左冇力同埋避震唔舒服之外係得啲少問題
希望你唔會三個月後喊住上嚟問壞乜
揸緊2013 gti7
行到十萬 無大問題
係耐唔耐都有小問題咁解 但有得整
邊度有濕七 你買Golf R?

預多幾萬整就冇嘢驚
揸左半年2013 golf mk7
暫時感覺良好未有野整
師兄我揸緊7代1.4 黎緊轉工就無乜機會用車 有興趣可以tg傾下 我都未開始放上網賣

https://t.me/slqweasdzxc
如果入門款如GOLF唯一大問題係波箱電腦, 平均要預5年/10萬KM整一整大概萬2蚊, 香港量多, 新定二手零件都充裕間間車房都會整, 歐洲車講維修算親民, 但小問題點都有D唔好期望可以好似SPADE/JAZZ果類入油就OK, 衡量埋佢既二手價其實好低玩. 維修果PART當價錢包左.
新牌仔想買架2萬零蚊嘅06年gti mk5 問過車房朋友又建議我唔好買,話好嘢要執,其實係咪真係咁多問題
想問下mk7係唔係大約2014年或以後嗰批golf?
呢個價錢,呢個年份,我諗都要準備拎定舊錢出黎整
如果得5萬蚊可以有咩揀
14 年打後個dsg乾7波箱無乜問題
你班友信廠唔換波箱油
Mk7 gti r 都係濕7
MK5應該係最好果代黎, 行濕六波箱冇咩獲氣.
除咗波箱之外其他嘢係咪要換都好貴?
我揀咗好耐先決定gti6 因為個波箱比同價其他車都較穩定 好似係
揸緊mk5

其實冇咩整,但幾食偈油
都真係中咗你就會問自己點解當初唔理咁多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞