[VW車主入]VW二手車真係咁差?

99 回覆
3 Like 1 Dislike
預揸幾年左右,3萬零蚊買架11年1.4gt mk6已換波箱好 定6萬買架1.4gt mk7好
揀mk6係又想平但係又驚比mk7易壞
揸緊14golf gti 半年有多 越黎越鐘意部車
話多野整個d人其實有無揸過golf?
ABS泵 電油泵 加波腦可以湯得車
我以前架6代11萬幾km ,無壞過你講呢3樣野係換過coil,最大獲個次係turbo漏氣
我部係DSG濕7,行咗12.x萬,唔知仲捱到幾耐
請問14 年jetta 係乾定濕? 行咗91xxx km, 就快到十萬大限...
個個都聽人講,然後扮專家。
信連登仔真係死得
以前啱啱考完牌成日留意vw嘅車
8.9年車都係幾萬 個殼又靚仔
之後入左facebook啲車主group
見到每次著燈都幾千幾千咁整
就知道我玩唔起了
養車整車幾千幾千咁整唔係正常咩
換4條軚都差唔多9000啦 雖然25000km先換一次
same 入手接近一年
換過d sensor, 但都係一千幾百
希望唔好壞大獲野
月經
睇運
個價包咗
揸過兩年無事,有機係撞手神,或者本身咪數少(30000揸到5萬幾)

安全做法應該一係揀咪數少,一係換過波箱電腦等等
玩歐洲車幾千蚊都拎唔到出黎不如搭的士算啦
06 mt gti 揸咗四年,除咗試過放氣嘩佬漏氣 無其他嘢整過
有部1.4 6代想放....
睇你上手同自己揸車習慣
講真 如果保費得好係ok
如果唔係個波箱係比較易打柴
利申12年polo 暫時未有咩問題
Polo 2012係咪冇turbo 1.4?
好似 Polo GTI 先有 Turbo
MK7雖然個殼同MK6差唔多但整體都好大進步, 特別係架車係慢速行駛果時波箱產生既震動明顯係細好多, 隔音亦有可感受既進步, 但壞波腦既機率MK6同MK7差唔多, 買MK7慳唔到維修錢. 俾多果2萬蚊係睇你想唔想享受更多. 不過同上邊講過一樣, 呢款車上手車主既二手折舊己經好大, 維修果PART擺係慳左既車價度去諗你會有D新思維, 同價買架牛肺JAZZ舊幾年仲要二種級數, 自己諗.
乾, 而波腦幾時到大限你唔會知, 因為架車起步震係正常, 要死既之前係無先兆, 行左12.幾萬好大機會己經整過. 夠平就去唔洗擔心太多.
新車就係
二手市場唔係呢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞