cheapticket苦主篇

94 回覆
3 Like 12 Dislike
我都係呀MAY覆EMAIL
其實係咪得佢一個人覆
要上網登入 然後管理行程先睇到
兩日前收到email 話退既錢3日後到信用卡 無手續費
機票被airline cancel 左。
收到cheapticket.com email 話airline charge $500, admin fee:$390..
明屈
嘩 唔係掛
airline 又入你數?
各位巴絲,而家連manages booking都404左,而家再要求refund係咪唯有email?
同問係封email度,要加咩資料先會快手啲?
打唔打到入去先
我張機票有得退
但搞左成個月都未退
打唔到
巴打想問下佢email話without charging 你confirm左之後佢仲有冇覆你? 有冇收你755手續費?等左幾耐先收到錢?

感謝
巴打想問下佢email話without charging 你confirm左之後佢仲有冇覆你? 有冇收你755手續費?等左幾耐先收到錢?

感謝
哇屌史前Post
我當日係即刻收到佢既Confirmation
但係我懷疑係運氣問題
因為同一日我搭果條Airline (BA) 宣佈Cut鳩曬D 航班

我3月19號果陣email 過佢問大約要搞幾耐
同一晚佢HK 個客服Send 左個Template 回覆話我地好撚忙架你地慢慢等啦 之類

跟住一路去到5月7號佢又Send 多個template 來
就話要等Airline 退左錢比cheaptickets先
跟住先輪到cheaptickets 退比我

最後去到5月26號先收到話Refund request was processed
叫我等十日左右
到最後應該唔洗十日就退得返落信用卡戶口 (渣打冇撚咗個記錄 幾on9 下 )

最後佢冇收我任何手續費 算係咁
唉,真係買左個教訓
巴打搞成點?

我聽日出發去英國 上星期request左refund 佢話我可以full refund叫我confirm 我覆左佢i confirm以為就搞掂等收錢 點知今朝airline叫我online check in

依加瘋狂炸佢email同埋打佢800個電話 但都冇消息 真係以後唔會再用cheaptickets
我依加用一部電腦要求左取消,我諗大概一個月前,但係用另一部電腦又顯示沒,而且而家又好似沒仼何消息咁,都唔知佢個system係咪fake,定係deadline fighter到最後一刻先處理。而家想再request又沒得㩒了。我仲有10日去杜拜坐阿聯酋。

巴打睇嚟你都幾掹掹緊

想問下巴打有咩方法聯絡到佢地?
我同我屋企人分開出發 但都係用我email幫佢地訂 所以係分開兩張訂單

佢地係上星期出發 我一個月前幫佢地上網request左refund 大概幾日後佢就報價話我可以full refund叫我confirm 我覆左i confirm 然係佢send左封template黎話會退款不過要耐d時間 參考上面巴打退款程序 我諗如無意外等返三四個月就收到錢

然後我自己係聽日出發 上星期上網request 佢報價我可以full refund 我就覆confirm 但今次就冇收到封template 然後岩岩航空公司叫我online check in 呆撚左

佢報價封email話如果4日內出發 就打8字頭個電話 但我打左半個鐘 都係線路繁忙 我依加試下facebook message佢
巴打要求refund係上返cheap tickets 個網?

加油共勉之
係呀 上cheaptickets個網要求退款 但係好奇怪 我幫我屋企人退款 㩒一次佢隔兩日就報價俾我 但我幫自己搞個時 㩒完第一次退款 成個星期都冇報價 想再去佢個網㩒多次要求退款 但佢唔俾我㩒 再過多一個禮拜上佢個網睇 佢俾我㩒多次要求退款 一㩒完隔兩日就收到報價 所以應該係睇睇數

Btw 琴晚終於收到cheaptickets封template email過確認退款 真係經過今次以後就算用中介網都唔會揀呢間垃圾

4月取消左北歐航空航班, 尋日覆返黎話果邊未退比佢地, 唔知仲要等幾耐
我等左幾個月都未退俾我
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞