cheapticket苦主篇

94 回覆
3 Like 12 Dislike
你地打咩電話我打過去都係同一個普通話錄音話唔係辦公時間
屌 比人取消左班機
打800個個 永遠都唔通
我好想refund
我今日又好努力咁send左email
我cx買要比2000 cancellation fee
我朝早8點打 等到9點成功搞掂
根本就唔應該要儲錢先去旅行
而係有多餘錢先再去搵d 平機票

就算要比錢改都無咁傷鳩心
搞到自己咁辛苦
學生嘛
我今日打幾次都話唔係營業時間, 你打邊個電話可以9點就通??
都係8字頭果個
屌唔撚係呀話,我都比Airline取消咗,然後Cheapticket佢個E-Mail話退款,內容完全無話過收手續費,不過到依家都未有更新
上面有巴打話冇收到
要等下
佢哋都未覆我email
我今日打左成個朝早都打唔到😩
一個月前問左一次冇Response
早兩日再上佢個西網Request 多次
琴日深夜終於send 咗個email 黎話可以cancel without charging但係要你覆佢個email 核實
今次又唔知要等幾耐
邊到可以Request?
你如果through 佢個網買既話應該曾經收過佢張電子機票/email
封email 入邊有得揀Manage your booking
跟住入個網會同你對返email 同 reference no.
之後你應該會搵到掣比你揀取消架啦
(佢上面D terms 講到取消要罰好多手續費咁,但係佢email 又話唔洗收,可能今次情況真係特別 )

但係理論上即使你揀左話想取消佢會報左個價比你先即係又要等佢CS 覆機
CX泰國, CX講左可以退,所以係full refund,特登問埋扣唔扣775

退左,講明45-60日先退到錢入信用卡
佢隔左幾耐先覆你
星期六定日上網禁refund,冇反應,星期一朝早再禁就收到CS email
各位巴絲打,求救!

係咪上 manage booking 揀咗 cancel, 佢都會 email or 電話同你 confirm 先 refund?

同埋係咪會同你講可以 refund 幾多?

打咗兩日 hotline 都無人聽, 得把死人蝗語聲話唔係服務時間
係呀 你上網㩒果個都只叫佢報價
最後係EMAIL覆左我 直接話45-60個工作天FULL REFUND
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞