[手誤定故意]中國駐日大使館用「日本新型冠狀病肺炎疫情」字眼 被「誤」定性日本肺炎

208 回覆
40 Like 707 Dislike
(周庭請入)周庭可否向日本網民講解沙士點樣屈香港?
https://lih.kg/1909749
過一年半載之後
陸浩明係CCTVB親共廢老傾下計就會話:
肺炎是中國的
只代表一條賺大陸人$商店街
是鳩旦啦 日本仔今次係攞黎衰
真係好柒, 呢頭話唔可以用地區命名, 轉個頭就借D意賴落人度
洗14億人腦為首要
潛移默化
是撚但啦佢要自己打飛機
全世界都知你搞出嚟仲想喺國際上誤導人?
做強啲小動作仲好
外國更出力反支那
屌那媽撳錯正評
十年後,
CCTV: 回顧十年前有冠狀病毒,肆虐全球,當中感染中國冠狀病毒有幾萬人,意大利冠狀病毒也有差不多一萬人,韓國冠狀病毒的和日本冠狀病都過萬人感染。。。
過多排作好數就中國0感染
話之後感染果啲都係外國輸入病例, 外國害返中國
太難了
十年後cctvb:世衛表示全球感染人數為中國9倍
佢衰佢嘅事,唔准搶走武漢肺炎呢個名,武漢肺炎係中國不可分割一部分,任何人企圖將武漢肺炎將中國分割出去,都注定失敗,十四億中國人民絕不允許
幫手上twitter撥火做強國膠吧. 小日本, 日本肺炎係直接打擊日本旅遊, 睇下班日本奶共狗官點揀. 9估同強國一樣, 強烈口交了事!! 日本平民we connect, 照下邊個為錢奶共, 背棄平民.
無恥嚟講中國人係世界第一
以前小學定唔知中學好似冇點教源頭,但一撚定會提cepa,話係中國幫撚咗香港喎
過多幾日多左南韓肺炎同意大利肺炎,跟住譚仔幫佢地正名
歧視日本?
大話講一百次就會變成真話
佢地就係不停咁洗 睇下邊個國家唔敢出聲澄清就屈落果個國家度
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞