[西貢區議會]周梓樂、陳彥霖紀念公園爭議通過暫停討論

226 回覆
85 Like 54 Dislike
五毛收皮啦!露撚晒底啦屌你老母
而家個個月都有路祭係咪都算係唔尊重佢屋企人意願
咁學荃灣咁,青年抗暴

10.1警槍傷中五生左胸 荃灣區議員動議事發休憩處改名「人民抗暴紀念花園」
https://lih.kg/1908259
太子站夠有班人堅信死左人啦
唔好亂屈人五毛
點解一定要做到你咁深黃
每個政黨/派別內有唔同意見先係正常
有少少
當日消防佬已經盡左力救
大家都睇到
以死明志同意外係兩回事
不過無人會理真相

梓樂件事、好多疑團未解
我們應該保持理性同科學探究精神
支持
如果用人名都得不過要問咗家屬先
其實紀念品公園嘅意識型態同象徵意義大於實質嘅命名,代表緊一種香港民族嘅抗爭精神嘅承傳

就好似共產黨播國歌、戴紅領巾、歌頌毛澤東思想

不過以上兩者兩種係對抗,所以港共一定會出力打壓
睇左成個live,有話不如用數字去命名,但班人都繼續反對
*紀念公園
每區搞一個
00後抗暴政紀念公園(紀念陳彥霖)
90後抗暴政紀念公園(紀念周子樂)
80後抗暴政紀念公園(紀念梁凌杰)
青年抗暴政紀念公園
銀髮族抗暴政紀念公園
煲底+添馬改香港抗暴政紀念公園
後尾有討論話用數字,不過最後都反對左

尚十之前有周梓樂爸爸悼文喎
田家炳紀念中學
一大堆紀念中學
幾時拆晒佢

對父母連申過冤都冇
有撚資格管咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞