[西貢區議會]周梓樂、陳彥霖紀念公園爭議通過暫停討論

226 回覆
85 Like 54 Dislike
一早Block咗嘅五毛風向撚
你既定義係偽黃饅頭派都可以?
抗警暴烈士紀念公園?
烈士紀念公園
犯左個邏輯問題
1)兩者冇衝突,即係搞民生,就做唔到命名

一堆區議員咩都唔做,最多幾年延長幾秒紅綠燈同埋小巴站加多一兩個站

2)不切實際,到底個實際係有邊個定義

師兄會唔會考慮讀logic 101
而家梓樂同彥霖無社會共識
如果係謝婉雯醫生紀念公園就唔會有人反對
係咪好似你咁先可以叫黃?
咁呢啲經程序做既野 屋企人反對 區議會就要聽嫁啦 佢地代表緊民意嫁 乜都亂咁黎 點吸納更多票源 仲會造成反效果
同埋個啲掛大頭又唔係區議會做
支持謝婉雯醫生紀念公園
咁可以期望班議員做乜先?
區議員職權就係食物鏈最底層
講真 梓樂家長講到出聲唔好 可以理解
因為個家長係真實接觸到 唔似彥琳媽咪
係咪仲生存緊都未知
同埋改名 改到成間學校名咁又長又沉

我覺得可以搵一個公園改做叫
樂琳記念公園 或者 就咁叫樂琳公園
你可能又話唔尊重 但咁樣聽落和諧啲
梓樂家人有異議就尊重,但所謂嘅社會共識係香港無咩可能一致,港共派錢都要陰陰濕濕咁連住黑警加薪
是旦啦,改到名又點?真係會幫到運動推進?
我悲觀主義,分分改到之後,成班左膠做勝利球迷,又話贏一仗了係入面打哂飛機乜乜乜。未講完,點解要急於係敵人領地起「世界奇觀」?宜家黑警隨時可以再係「周樟樂紀念公園」殺人架
我相信佢屋企人都想低調,咁高調放佢張相係到係咪真係得?
你最後果句即係其他人hurt佢屋企人就得,區議員就唔得
係都查清個真相同尊重家人意願先啦
你日日都單單打打唔累咩
等一切事件過去先再講
隨時又有第二第三個死得不明不白的人
紀念得幾多個?
唔係話周同學家長同意咩?
而家挪威仲提名香港人拎和平獎
泛民黃絲可以打飛機階段性勝利
好彩仲識諗野 唔會淨係圍威喂
pin啦 好多人以為人多就把炮
乜都要圍威喂通過哂 唔通過又屌一餐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞