[未FC]岩岩網上流出共有193頁,5875個強制檢疫人士所居住的大廈名單

645 回覆
589 Like 8 Dislike
自己整好快
屋企人係冇門禁

只有該名高危事主本人先會受規管
我一次過pin

https://www.docdroid.net/qyQL2qb/599c-home-tcpdf.pdf

擺埋條link 出嚟啦
份list長撚到
不如問邊棟無份
頂你個制垃圾政府唔公布 大陸有乜野咁吸引人去返
touch wood 呢班人出左事就真真正正概累街坊
到底有邊個會唔中cls
以垃圾政府無可能控制到咁多人強制家居隔離
我住個度有
你俾個tg 我, 我send 個file 俾你, 你再share 返出黎俾大家?
已經整到
另外為左方便大家消化,整左個簡單地圖將果5875個點係Google map 裡面
https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1ZWHhe1GMRBoDuw1zzcWXx_81Rj3ARy5L&ll=10.11720621049172%2C84.30544786521102&z=2
preview:

順便做少少數據breakdown

另外,可以留意返5875個case呢個總數其實係同早前新聞報既檢疫令總數係唔match https://news.mingpao.com/pns/%E8%A6%81%E8%81%9E/article/20200223/s00001/1582394876039/%E6%AA%A2%E7%96%AB%E5%85%A9%E5%91%A8%E7%A2%BA%E8%A8%BA%E5%80%8D%E5%8D%87-%E5%B0%88%E5%AE%B6-%E5%A4%AA%E9%81%B2%E8%A1%8C-%E6%8C%87%E5%B8%B6%E7%97%85%E6%AF%92%E8%80%85%E6%97%A9%E5%B7%B2%E5%85%A5%E5%A2%83-%E8%BF%91%E6%97%A5%E5%A4%9A%E5%AE%97%E6%BA%90%E9%A0%AD%E4%B8%8D%E6%98%8E
衛生署稱至昨凌晨(2月22日)有15,914人須強制檢疫,當中15,133人家居檢疫、565人在酒店檢疫、216人入檢疫營。

我都一度以為係假。後來睇真d,其實係因為個清單每一行代表一棟大廈+檢疫最後日期,所以例如一家四口齊齊要做檢疫,就會四個人得一行record,所以個總數反而係幾合理。
好彩唔中
Lm

政府出嗰份邊有可信性
日日有人入境
邊有可能無人受檢疫令
FC完之後我會想講而家有咩唔公開得?市民而家冇知情權?
抗疫資訊唔透明要大眾估估下其實係好大獲,而家咁樣俾人爆獲先慢慢出黎解釋,隨時係自製公眾恐慌好唔好
多謝巴打
https://zh.wikipedia.org/wiki/%E9%80%B8%E6%9D%B1%E9%82%A8

5768 離島 Islands 逸東(二)邨信逸樓(第19座)SHUN YAT HSE (BLK 19), YAT TUNG (2) ESTATE27/02/2020
佢而家係個網度果個係599A 條例底下既case,同而家呢份入境強制檢疫599C條例list無關係,所以裡面咩都無係好正常,根本唔係用緊呢條法例
但擺一份唔擺另一份,到底係咩居心呢?點解要隱瞞真正個list呢?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞