[召集倉鼠撚]鼠友交流台

412 回覆
31 Like 3 Dislike
幫你推
btw 會唔會手指甲太長?洗唔洗其實
各位 ,我隻小灰霸無啦啦唔郁,但有開眼加抽搐,佢係咪要走啦有無咩可以幫到佢,養左佢2年,見到佢好辛苦,好心痛
我都係第一次養,答唔到你。好似有24小時獸醫,一係打去consult 下?
一摸佢佢就抽搐越勁我怕帶佢去來個過程,佢會好辛苦同無啦啦走左
一訓醒,都做定心理準備,但見到佢仲抽搐緊,好唔安詳,真係好辛苦
明明昨天早上餵糧,佢都一秒衝出來點解牙鼠你咁突然
我對上幾隻都走得好突然
收工翻到去就已經過身
其實2年左右都差不多要去彩虹橋
對上兩隻熊仔女都走得好突然, 養左半年左右就走左
去最近獸醫睇睇啦, 就算時限到都起碼做左主人責任
我之前個隻走得好安詳但走得早
你講得岩 帶佢去睇睇獸醫先
想問下你地仲有冇繼續養新架?因為都好短命,養得耐有感情,走架時候都有難受
而加仲有一隻小灰霸,都係同胎架,要好好珍惜佢
我前後領養個2隻女之前已經養緊隻仔, 諗住養多隻陪下佢 (當然分籠但會放出黎一齊玩, 唔扑)
第一隻女走時, 隔左3個月領第2隻女, 到佢走埋就無左搵第3隻
因為屋企已經有好多骨灰盅無位放
佢地1年開始就倒數階段
由怕人到上手幾開心
係 我最近都換左糧
佢地見到係會撥走落地
不過我就兩溝 草圈加vl糧 佢唔食完大半 我唔加新糧
我最近走左隻三個月大銀狐
夜晚返到去 搞極佢都唔起身 反應好差
第二日帶去醫生 係診所走埋
醫生話好似係肺炎 加血尿 話d菌走勻全身
明明前日仲好地地 食得走得

可能我係新手 唔識睇你有冇病
對唔住
依家隻仔初時係勁驚人, 養左一個星期都係唔上手個時好灰
之後就真係物似主人型, 成日擺post chok樣
有無問獸醫?始終唔識處理,問下專業意見好d同有藥物可能走得無咁痛苦
食kaytee 會太多色撚4
食綠色米屙綠色屎
它安詳地走了
想問下你地會點處理個個屍體?
會不會當肥料去種花?
佢去彩虹橋繼續玩, 唔好咁傷心
我會搵寵物善終服務, 即係火化
我轉左bunny溝草圈了,草圈初頭都唔食,依家餵少左就焗住食
佢同佢姊妹相聚啦
你揾過邊間,有無好介紹?
有間3個字唔記得咩名,係葵芳搭小巴入去,好偏僻
另一間係牛頭角,好似叫寵x天國
我想問下各位 我換左糧之後佢唔肯食隻新糧 我試過將之前個隻同新個隻糧溝埋一齊 結果佢食哂之前個隻糧就唔食了 想問下點算
如果一定要佢食既話,餓佢兩下就會食
其實侏儒鼠嘅話可唔可以食bunny隻熊仔鼠糧(hamster)定一定要食返dwarf hamster個隻
你媽媽都幾有知識
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞