[召集倉鼠撚]鼠友交流台

412 回覆
31 Like 3 Dislike

唔好意思呀大家
我想問下隻鼠柯屎 舊屎比平時細左會唔會係有咩大問題?
會唔會係糧方面有問題?
上網多數都係見關於軟便既原因 比較少屎大細既問題
thankssss
岩岩隻銀狐過左身
好傷心
想問下中長毛熊仔係咪唔可以同短毛熊仔交配
見到有人話得又有人話唔得
冇話唔得既 但出到黎啲鼠既毛會雜亂,又長又短,唔會靚
應該就唔會有咩病,但其實熊仔鼠亂交配,你又唔清楚佢地啲基因譜同族譜,好容易胎死腹中/有病

想問下小露寶偏食有咩辦法 佢只食瓜子同麵包蟲 其他糧見佢唔係好食
雜糧?
我隻肥婆原先都係偏食,過肥有小少病
轉做綠色糧就好翻啲,便便都又大又靚
想問問各位巴絲隻鼠鼠有冇試過咁...
睇完專科醫生都唔知咩事,好擔心

冬甩呢度生咗好多白色野,係抹唔走,有菌,要消毒同食抗生素,但醫生話佢口生野同佢不停軟便無關聯...

唔知佢係咪因為生咗野個口唔舒服,佢唔食野...
你睇下營養液,餵佢頂住先
已經餵緊,但上網都搵唔到有關口腔疾病的資料
新手想問 倉鼠嚟屋企已經一個星期 之前用手去喂零食比佢 佢第一時間咬我嘅手 每次一接近個籠 佢就會吱吱叫 要點樣先可以同佢親近
頭一兩個星期除左整理個籠都唔好搔擾到佢,等佢熟習下環境
盡量係啲墊材玩具到留低你隻手既味,等佢習慣你既味道認為你人畜無害
好可愛
下我2隻鼠都好似有依啲白色嘢喎
但係佢哋好健康
可能係食少左野 你留意下體重
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞