[召集倉鼠撚]鼠友交流台

412 回覆
31 Like 3 Dislike
我覺得唔算太襟用
不過睇鼠鼠就真係睇得清楚啲,係靚嘅
想問隻牙會唔會生返
領養代替購買啦巴打
搞乜野搞成咁
睇下醫生好喎
好 同埋唔該晒上面咁多位嘅意見
最尾買咗hagen 嘅籠
新養,睇左網上d新手教學

知道唔可以太陽直射,但如果長期都陰暗係咪無問題?

間房拉埋窗簾,係夜晚先會開一陣房燈
死肥妹
LM
侏儒請買47籠,熊仔請買60籠
之前領養左隻鼠鼠,個仆街呃鳩我得半歲
養左一個月唔夠就病左,睇左兩次醫生,醫生話佢最少都2歲啦
無幾耐就死左
為食鼠
我個隻有你個隻咁乖就好
養左兩三個月都唔鍾意係我隻手上面
日頭應該開下窗簾,營造返自然環境有日夜嘅環境健康啲,但要比遮掩物佢遮陽光。
有冇人試過用wild嗰隻跑輪卡住郁得好唔暢順?
千祈唔好 焗死佢 你想像下你住係入面?得幾個洞仔
緊急
自從一星期前幫我隻銀狐換新籠 佢就keep住屙軟便 佢以前都試過隔幾日就冇事所以我冇為意
直到29號嗰日發現佢patpat好濕 但屙d屎仍然都係粒狀 只係軟d
到嗰晚就發展到屙一patpat屎 即刻幫佢停水 第二,三日就已經好反好多 便便變反粒狀同硬過之前
都有check過patpat 乾過之前好多 有好轉 所以都cancel左睇醫生 始終千幾蚊一次都貴
點知到2號夜晚突然復發 patpat又變反幾日咁濕 仲屙反爛屎 但明明晏就先check過無事
有冇人可以話我知點解會復發應該點算
痴線 濕尾都唔帶佢睇醫生?
急性病 係會好快死
仲要唔比佢飲水
係咪痴左線呀你?
有病令佢痾水
係會造成脫水
脫水仲要冇水飲?
唔識養 唔好養啦
大佬呀
人痾水 唔比水佢飲
人都死啦
帶佢睇醫生啦Ching 濕尾好嚴重 隨時會死嫁睇醫生推介享和 星寵 毛國界馬醫生多數排期排到好遲 你要同姑娘講隻鼠濕尾要睇急症
真係排唔到既話 求其搵搵間睇倉鼠既獸醫都要照去架啦
好唔明 濕尾幾乎係top1倉鼠致死既疾病 求其google下都彈到出黎 都仲可以拖成個幾星期 又唔比佢飲水
我點會個幾星期唔俾佢飲水 只係停左一日 肚屙有機會吸收水分太多 就係有經驗人士話叫我停一日觀察下
咁停一日真係改善左好多 精神食慾一直無問題好精靈
追食物又爬上爬落
大便都冇臭味 又有好轉過 屙反正常屎 我諗住佢係普通肚屙 濕尾唔會話突然自己好反
點知宜家復發
其實網上同有個養住好多倉鼠嘅人都建議停水一日觀察 並唔係我自己諗岀黎想害死佢
同埋佢咁樣有機會係普通肚屙或者濕尾 我見佢精神食慾完全無問題 而且有好反過
我先諗住係普通肚屙 佢正係度慢慢好反
我無諗過濕尾症會突然好轉但又復發
照計應該只會越黎越嚴重
所以先想問一問
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞