畀人撞車尾仲要畀高登軍火佬直播公審

316 回覆
921 Like 25 Dislike
https://www.facebook.com/gwanfolo/videos/2530319827097235/?hc_location=ufi

事源有架S2000畀人撞尾,開價賠$2500
熟車嘅都知呢個價錢已經好平
噴油架車仲會貶值
而且呢架已經停產絕版 車價亦都唔低

高登軍火佬唔識又話人哋裝避震、鮑魚係非法改裝
但呢啲spec全部原裝出廠已經有
聲稱自己揸車超過廿年、架車貴過佢
話人架車山雞變唔到鳳凰、非法改裝仲要獅子開大口
表示成條bumper噴油唔使$1200
直播期間影住車主、行車證、車牌仲叫人share開去

最失望係一大堆光時icon嘅人留言屌埋一份
話要「裝修」人哋架車
隔離post仲要有人話車主call白車係玩嘢、浪費資源
https://lihkg.com/thread/1881504/page/1?order=reply_time&post=1
因為高登軍火佬「黃」所以就講咩都啱?
完全冇曬獨立批判思考,同藍屍有咩分別

佢之前工作期間直播話被私了阿叔「跌低」其實已經好有問題
只不過大家好心涼睇得好開心所以覺得佢個報導手法冇問題
另外林彥邦單嘢又係
個個一見係「黃」就不斷質疑事主:
點解冇親密照、得whatsapp對話就話係、之前唔爆依家先爆
咁樣同黑警一開始就質疑荃灣狗屋X小姐有咩分別
黃店唔好食唔畀擺上網呢啲更加唔使多講

不分不割唔係見「黃」就盲撐
睇字可能都未必feel到有幾仆街
條片啲語氣
不分不割唔係見「黃」就盲撐

你幾時開始有錯覺以為唔係咁?
驗車啦
軍火佬個單根本就佢自己唔想陪錢就係到聲大夾惡諗住屈人賠錢
黃店都係服務性行業,唔好食就要接受人批評,無意見又點改善
呢單野真係醜左d

獅子開大口我以為講緊10k以上

2500噴返個油其實真係差唔多

成條噴1200我諗都9成唔對色
純以用家角度計
轉手賣返出去
驗完知道個尾有翻噴/郁過
壓價都唔止2500啦
車主出個喎價真係對得住天地
s2000 2500蚊收到好平啦
撞撚到人就賠啦
冇錢唔好撚揸車啦
垃圾
$2500唔算貴
call白車都唔係過份
講真你以為細撞,前面冇預比人撞,個一下chok 一 chok 會傷都唔奇
有時直頭唔係即時會痛,第二朝先知奶野
佢其實濫用左記者公權力
之前有睇開軍火佬
但依家不了
不分是非黑白 原來係黑記
好失望呀 仲要有咁多盲粉
戇鳩
$2500好合理喎,再講佢撞到人就佢點樣都係輸硬要賠,有咩好嘈
幫推

P牌車主同軍火佬
今次真係成個記者行業比你搞彎哂喇軍火佬
出黎扮詼諧
$1200人工都唔只啦
2500算平添la
自己p牌唔洗加監
保險唔洗加錢
人哋整車呢幾日冇車用的士錢都要比返人la
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞