【LIHKG User Script】會員標籤功能

393 回覆
324 Like 22 Dislike
好正 推post
Apps 嗰得?
Apps 唔得?
Android版Firefox用到
1. Firefox三點menu揀"附加元件",再揀"瀏覽Firefox推薦附加元件",然後搜尋同安裝Greasemonkey/Tampermonkey
2. 㩒頭post條link,Firefox menu揀request desktop site,然後㩒raw安裝script
3. 將on9 list轉成json檔擺入電話,有兩個方法:
3a) 照教學片咁用電腦save檔案然後send過去電話
3b) 喺電話用Sheet或者Excel開on9 list,複製紫色框內容,再用有開新檔案同文字編輯功能嘅file manager app將資料儲存成json檔
4) F5連登網頁,去設定最底睇吓有冇滙出/滙入標籤選項,冇就request desktop site再睇睇
5) 揀滙入標籤,選擇on9 list嘅json檔
6) F5睇吓係咪成功
就算係mobile版連登都顯示到標籤
iOS版Firefox因為Apple限制所以裝唔到附加元件
好正
lm
如果個app都有就好
用用下個TAG唔知點解移左位, 跟住睇唔到
點搞?
方便
我都遇到呢個問題
雖然都一樣可以tag d仆街仔出黎, 整體黎講唔太影響
不過就變左如果想話比人地知呢條撚樣做左D咩就無咁方便
push
Update 0.10
可以去返#1條Link update

得左 唔該哂樓主
真心好用 支持
樓主覆左點解決

我產左個Tampermonkey 再重新install過再add多次個script就OK
唔洗Uninstall任何嘢
直接入返條Link install多次就得
推到多D人用
btw 我覺得樓主開多個係時事台可能好D
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞