【LIHKG User Script】會員標籤功能

393 回覆
324 Like 22 Dislike
做唔做到好似 adblock 咁可以同時 support 幾十個 list
太揚唔係好事
到時一堆五毛亂標籤人再亂share個list
你知幾多連登仔無 fc 精神
人話係就係
多謝 ching
咁有用嘅功能應該要推
正!P牌扮推!
建議可以整subscript功能
可以比user 開group
然後其他user決定是否subacript
supoort multiple group subscriptions
可信會員係重要
但每個人立場未必相同呢點更重要
可能有人唔覺得某某係五毛
但佢個list有其他五毛其他人個list係無
久而久之呢個問題會更顯而易見
仲用 Google Chrome
轉用 firefox,擁抱自由同私隱啦
我用Ungoogled Chromium
Firefox 慢,劃出嚟啲舊式forms button好肉酸,有十幾次心郁郁轉用firefox, 用唔夠兩三日轉返 chrome.

私隱用VPN啦。如果Google奶咗共嘅話第一個要戒嘅係Gmail.
嫌預設Style核突
自己寫CSS global override

光復香港 時代革命
五大訴求 缺一不可
沒有普選 唯有獨立
加入工會 全民三罷
勁人!我雖然programming好熟,但係冇乜搞web,css都未識。ching有冇tutorial可以指點一下?
Search "beautiful button style css"
揀個啱心水嘅
記住要係 native button button { ... }
用Stylus 開個新style
Paste 落去,apply 去所有網站
多謝 ching!
啲制無咁醜樣啦。

Firefox 啲 default UI controls 好惡頂!
想問其他嗰啲 native controls 叫乜名喺邊度搵?你教咗我 native button 叫 button {...}, 但係 radio, checkboxes, pull down menu, ... 全部都想改。之前就係見到 firefox 啲 default controls render 得咁醜仲要慢過 chrome 所以火滾放棄。

不過 chrome 有嗰好乞人憎嘅bug, 死都唔肯整:廣東話輸入法(Cpime/CAP) 可能有buffer overrun, 打百既隻字chrome會發神經然後 crash.
”Style核突“ 即刻令我稔起呢首歌:
https://www.youtube.com/watch?v=a-bzN7sG5Ro
嘩!唔得,改完個 CSS override 個 youtube 啲制被 firefox 強姦。
幾時出新 ver
係會有呢啲情況
有心機嘅咪自己一路用一路tune
lm
想問下係點改 喺邊打css
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞