[善用不推文鳩up] 路仔 穿越到武俠世界(場外2)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
咁警匪片周圍都有嘅
不過唔知點解係香港人零舍鍾意睇囉
睇下點啫
我信有心做嘅話香港都可以做到啲好嘅特技片出嚟嘅
遲啲有套明日戰紀就係玩科幻片
古天樂講到要改革港產片 我都想知佢做到d乜
唔緊要
btw好似聽緊沈旭暉講嘢咁
其實無錯 而家under中共 所有拍既野都受限

同埋 衰d講句
中共手握既人才/資源都多過香港 若果我要睇中共框框下既產物
我睇返中共出品d內地片 其實無乜分別 更甚人地拍得更好
就好似近年d金庸改編返晒大陸拍
如果你比返港產去做 咪變返tvb古裝城囉
呢個真呀
同埋有時香港人都唔肯撐自己
港產片票房好多時都好低 有啲甚至靠明星不斷謝票吸引人先可以上映多一陣
然後某啲又想迎合大眾口味去拍警匪片動作片 因為貌似會吸引啲 但就好似黎黎去去都係咁 最後每況越下
當票房都係唔可觀嘅話 就會多好多合拍片 因為有市場同多人睇
純港產片變得愈黎愈少
同埋睇戲多數都睇主題同演員 淪落人如果冇秋生哥可能唔會有咁多人支持 然後又一次浪費咗一個好故事同劇本
所以港產片要靠香港人撐番起 起碼話比電影人知仲有人會出錢睇同支持
香港人做生意就係鍾意跟風
八十年代拍埋一大堆警匪片票房收得 成為主流
到依家依然食緊呢條水
套套不外乎槍戰爆炸掃毒幾大元素炒埋一碟,舊瓶新酒
係鬼滅大結局post見到樓主
btw睇到150幾話棄左
宏觀睇 其實都算佳作 不過神作都稱唔上
動畫救起好多呢樣都係不爭事實
唔知以後仲可唔可以上嚟呢度睇文了
共產黨殺到嚟
外國撚
個delay
6日
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞