74 回覆
24 Like 9 Dislike
牛牛玩美股期權好唔好?
感謝🙏🏻

祝爸打贏多啲
如果美股我自己就會用IB 不過你新手未必用得慣 而家佢入錢後唔可以即時拎得返 好似要隔2日左右 一個月限1次免費拎錢 唔夠USD 100,000每月收你USD10月美咁左右
所以如果新手買美股 之前唔少巴打提過 8仔 富途 華盛呢D都應該幾啱你
我係會用IB買港股及美股 主要貪佢做SC及SP方便 港股佣唔算特別平 但都只係比耀才貴些少 接受到
未用過牛牛玩期權
但我相信IB更適合我
多謝巴打咁詳細嘅回覆!而家冇街出小,最啱慢慢研究
而家呢個時勢應該借歐好過借日啦
Ft最好 唔洗佣
致富好唔好
作為第一次買股票/試美股既公司黎講冇乜缺點
但上左手可以多D選擇
多玩法 - IB
真免佣 - Firstrade/CS
8仔點睇
美股邊間好?
冇問題
但唔好用黎炒牛熊/TSLA etc.
用過都知,有時會死機賣唔到
大家各取所需 其實感覺上耀才系統幾穩 係佢個交易系統廢姐(相對IB) 不過老實講 如果你唔係接觸咁多範投資產品 係唔需要用IB 尤其新手更加唔建議用IB
巴打都好熟
免佣
如果你係新手玩美股 富途 華盛 8仔應該啱你 佣平
另外sc ft ib啲佣都極平 但要留意出入錢限制 IB有最低資產要求 如果唔夠每月收你usd10左右 印象中如果ib係以學生身份開好似冇呢個限制
巴打 想請教下 ft/cs免佣 咁佢孖展息口係咪好高?佢有冇出入錢限制?
你去Usmart facebook睇下,佢喺 點新聞 到講股,藍到乜咁,好地地一間行要喺啲弱智藍絲youtube channel講股,佢地背後條水顯然易見。
Margin
ft,cs 差不多貴,
玩margin只玩ib
一係牛牛都勉強ok

入金
firstrade 跨國匯, 有補貼
cs FPS

出金
都要收費

通常之前講果離岸AC都唔會出出入入
如果想買美股, 我諗住cs or ft
我比較過兩者都係 免佣,不過cs 有最低存款
有無人可以比多d 意見我
兩者係咪都有app
垃圾到仆街
留名
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞