[PS4]人中之龍7 光與闇的去向 集中討論 (4)

1001 回覆
6 Like 4 Dislike
其實人中7都係致敬左dq幾多野.個ending 我都覺得有向dq 致敬(春日身世) 同dq8 相近
我怕俾人屌劇透啫
請問女鬼支線任,係咪我錯覺,佢對白同個配音都好似雷姆
人地主角嚟點會比你咁快打殘
天童最撚乞人憎
點解轉特別服裝?
覺得久米乞人憎啲
天童呢個角色冇乜鋪排過
我覺得個劇本好多人都無好好講下
好似少主個病 打支野就行返 好似太兒戲
d 同伴除左絆劇情之外就唔覺有太多落筆
越後加入就越少戲份

反派角色除左老馬好似鋪得耐d 其他都好快就完同埋感覺唔係太夠奸

不過jl係第一次轉呢個系列做rpg 可以出加強版之類/dlc 補完返都ok

d sub story 好多都好好
同主線故事平衡返 好多都好好笑
我真係覺得唔夠多
講得好

但考慮到今次製作組,又要搞新系統,又要滿足fans諗點放舊角落新主角劇情,出黎成品雖然係一隻四不像,但出奇地保留到人中味(我覺得啦,可能有其他fans覺得唔係),而且又吸左唔少新血玩呢個系列,我覺得已經唔錯。

BTW我好認真填佢份問卷,希望佢地會睇
https://www.youtube.com/watch?v=FT0yiB1Ef1k

不過都係諗唔明點解有主題歌又唔整op
條片係Fanmade Intro
久米真係好似d仆街民建聯
剪得幾好
首歌根本就應該拎嚟做op而唔係ed
如果好似以前咁有op咪好囉
唔知點解由人中6開始唔整
岩岩醒起第六集遙個仔大個之後有冇可能成為主角😂😂😂
可能係一番之後?
冇人想見到佢個仔
淨日協會根本就係愛港力
絆個劇情太少
我覺得可以整多2,3 level講多少少
同埋頭 4lv 好多一味坐係酒吧齋talk真係好慳水
轉職時先可以轉衫
玩到13章,都唔係好明荒川點解要對春日開槍
一早叫阿光打電話俾春日咪得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞