Netflix莎賓娜的顫慄冒險

158 回覆
15 Like 4 Dislike
我睇係因為Nick
我覺得呢套好過riverdale好多,起碼個主線都尚算清晰
但係riverdale每季都係格硬整個懶dark嘅boss岀黎,之後整一堆無聊劇情營造到所有新角色都係仆街奸角咁
Sabrina & Nick都好正
不過今季真係太女權,搞到對Sabrina印象差咗
希望佢會同番nick一齊
Riverdale我睇到第二季頭就棄咗
Sabrina去到第二季中我都仲okay,之後開始有啲失控
第三季直情失咗控
都係嗰句,配角啲劇情有頭無尾
我鐘意啲大人配角,例如Zelda同呢個演員Miranda Otto
同埋Sabrina好煩,睇到想摑佢幾巴

Netflix renew埋part 4,希望唔好又係女權上腦

利申:我buy女權,但格硬寫真係好核突
例如Blackwood無啦啦上曬腦仇女咁款
唔俾老婆行前過佢嗰下,我真係R曬頭
其實個故事設定應該起六七十年代左右
女人,黑人起社會應該無乜地位
但佢因爲政治正確全部skip左
講到theo幾咁覺得自己係男仔,最後又變返女仔
啲外國劇集第一二季特別好睇,之後就會暴走
睇完第二季棄咗
Sabrina同riverdale同一個編劇
淨係花時間係堆𡃁妹𡃁仔嘅故事
通常都係女主角究竟同邊個一齊好呢嗰種
兩套劇嘅大人角色都係有頭無尾
有啲劇情仲要好突然又唔解釋⋯⋯
我覺得呢套好過riverdale好多,起碼個主線都尚算清晰
但係riverdale每季都係格硬整個懶dark嘅boss岀黎,之後整一堆無聊劇情營造到所有新角色都係仆街奸角咁
Riverdale我睇到第二季頭就棄咗
Sabrina去到第二季中我都仲okay,之後開始有啲失控
第三季直情失咗控
都係嗰句,配角啲劇情有頭無尾
我鐘意啲大人配角,例如Zelda同呢個演員Miranda Otto
同埋Sabrina好煩,睇到想摑佢幾巴

Netflix renew埋part 4,希望唔好又係女權上腦

利申:我buy女權,但格硬寫真係好核突
例如Blackwood無啦啦上曬腦仇女咁款
唔俾老婆行前過佢嗰下,我真係R曬頭
其實個故事設定應該起六七十年代左右
女人,黑人起社會應該無乜地位
但佢因爲政治正確全部skip左
講到theo幾咁覺得自己係男仔,最後又變返女仔
啲外國劇集第一二季特別好睇,之後就會暴走

呢個真係定律黎,永遠都會磨到爛晒,為做而做
其實theo最後係男定女黎?睇到我r晒頭
其實Sabrina套劇無特別set年代,之前演員interview有講過
畫面風格係vintage,但入面角色用macbook
同埋其實Sabrina完咗part4就完啦
除非part4真係特別好睇,唔係就一定寫到爛
其實Sabrina套劇無特別set年代,之前演員interview有講過
畫面風格係vintage,但入面角色用macbook
同埋其實Sabrina完咗part4就完啦
除非part4真係特別好睇,唔係就一定寫到爛
Macbook?邊集?
電視機都係4:3黑白喎
有用iphone喎
搵唔返,有一幕Ambrose係床上面用laptop
仲有crew嘅interview

//In an interview with Elle magazine, Sabrina production designer Lisa Soper explained the show’s fusion of time periods.

“When you watch the show you’ll see cellphones, you’ll see laptops, you’ll see Victorian dresses,” Soper said. “Some of these witches and creatures are hundreds of years old, so we’re trying to show that layering of history, and also trying to give everybody in the audience a chance to grab onto something that they like and that they’re nostalgic for. We’re not locked into a time.”//
https://www.inverse.com/article/50315-what-time-period-is-sabrina-set-in-netflix-chilling-adventures
Adeline Rudolph原來係德國同韓國混血兒
細個嚟香港出世讀書,之後轉返去德國。
唔怪得知佢咁有東方人外貌,算係套戲裏面最靚女嗰幾個

line係到https://thetab.com/uk/london/2018/11/06/who-is-adeline-rudolph-the-ucl-grad-in-netflixs-sabrina-reboot-33233
佢話下季加強歌劇元素 都唔知睇唔睇好
就開拍新季 最近見KIKI PO第3季相,同埋Adeline Rudolph準備演富江 好似係
https://www.instagram.com/p/CGzyxLRH9dG12月31出新一季 寫 Part 4者係可能仲有得拍落去
出新一季都冇人講
無人講我講! 岩岩睇完第四季
叫埋咗個尾 中規中矩咁 都係反正都係喇睇埋佢啦個種feel

尾二個集既setting幾有趣,好睇到好似成副心機淨係拎咗嚟拍呢集咁

由第一季開始追 一開始覺得個setting好有趣
之後就同大家觀感一樣所有野都暴走哂 唔知為乜
第四季好似同無哂之前啲元素 啲人物為出場而出場咁
無乜關聯又無乜特別

以下有結局劇透 慎入

啲仔真係好正 個人意見成套野啲仔都唔應該比衫佢地著咁拍落去
竟然仲有人睇
睇到第5集 感覺今季好過上季
btw 套野係咪今季就完 幾鐘意呢類背景
女主一季比一季自私同仆街
暗撚到乜撚都睇唔到
終於睇完 結局劇透
可能仲有下季呢,話就話KIKI係IG講ENDGAME
希望仲有下季啦 漫畫都仲未出完
唔係Sabrina: The Animated Series動畫版同舊版劇改出黎咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞