Netflix莎賓娜的顫慄冒險

158 回覆
15 Like 4 Dislike

https://www.netflix.com/hk/title/80223989
根據漫畫《莎賓娜的顫慄冒險》(The Chilling Adventures of Sabrina)改編新劇由Netflix接手開發,直接預定兩季,共20集。將與CW大熱新劇《河谷鎮》共處一個宇宙,兩劇都是根據阿奇漫畫改編。莎賓娜是阿奇漫畫中最受歡迎的角色之一,但沒有出現在《河谷鎮》裡。故事聚焦年輕女巫Sabrina Spellman,她半人半巫,致力於與威脅到她自己、家庭以及人類性命的邪惡勢力作鬥爭。充滿超自然、恐怖、魔法、巫術等元素,風格類似《羅斯瑪麗的嬰兒》和《驅魔人》

等我貼一貼Agatha 先
題材幾特別 我覺得幾好睇
s1第5集劇情開始緊湊
睇到第一季尾覺得女主有啲自我中心太強
不過睇梗第二季lol
黑色喜劇
直頭打橫黎

不過青春期嘅靚妹係反叛啲㗎啦 原諒佢啦

話說原來Agatha係香港人黎
如果你鍾意睇teen drama、coming of age fantasy show,咁應該會覺得好睇,因為得Riverdale同The Magician有得比吓,如果唔鍾意就會覺得個style太campy、啲角色好白痴好幼稚
樓主update 下資訊
出到第三季啦
佢一野擴大個世界觀S3 01
套套都咁正唔夠時間煲
女主角戲屎 唔靚女仲要白痴 行出嚟成個小學生咁
其他角色又柒又中二 煩膠到死
個故事又吸引唔到我 好浪費時間
利申睇teen剩係得sex education啱睇
sex education 太悶
我唔明佢做咩要寫到女主角下下為條友行先咁白痴,都就比人滅族都話要幫條仔先
為女死為仔亡係teen drama個核心,因為呢啲劇主要個客路係啲戀愛大過天嘅妹妹仔
gay佬嘅愛情先係愛情...
其他puppy love不予置評
白人化妝前後差極遠,每日化妝都化到最濃最盡,落妝後好似冇乜血色咁,加上又皮膚敏感...

21歲女Model:
https://youtu.be/WWTRwj9t-vU

荷里活明星Olivia Wilde:

直接改名做中共衛生組織
Elite?
屌 岩岩終完煲晒第3季
劇情完全可以用暴走黎形容
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞