恆生十宗罪

117 回覆
52 Like 0 Dislike
其實呢個係恆生forum 定咩來? for staff留言?
做恆生幾年都未知咩來
果十四日到最後都唔知點安排
一間行咁多人 要2-3月放曬 玩野
HASE App!
想知要點down 個app
Hase Explorer 拉到最低
最右邊果行 H@se App
Dl 完 login一次先 拎個otp就用到
應該好多同事都知你問一問
12月間間都話唔接啦 今年應該ok wor
垃圾銀行 人工低 福利差 !

派黑心口罩俾人 你地仲返工!?
身為一個老鬼 都走咗好多年
但貴公司已經完全變咗質
以前係是好有人情味的 大家都係做實事 我哋會成班同事日日會早成半個鐘返工一齊食早餐 宜家互屌少陣都偷笑

宜家上位嗰班全部都係 擦鞋仔 是非精
正所謂上樑不正下樑歪
所以點解樓上會有咁多巴打會屌鳩 Winnie & Connie
呢兩條友個朵仲臭過豬閪
欺上暪下 排除異己 壞事做盡

唔單止管理有問題 為求生意又不擇手段
金管 證監 保監 已經 stay 咗喺間行3年
查極都有問題
呃公公婆婆做高風險投資 基金一星期轉一次
呃學生哥開戶口買保險
幫大陸人走資洗黑錢

好喇 一比人查到有事 要賠錢喇
即刻推 班 CRM GBO 去死
班 Management 從來都冇責任

最後 劣幣驅逐良幣 走曬有能力嘅人
升一班廿幾歲嘅小朋友做 Branch Manager Sales Manager
毛都未生齊 管得住班老鬼? 睇得實監管法規?

去我以前做嗰區 就係個死𡃁仔做 District Manager, 由細到大間間行搞女仔 到有次搞著個人妻 搞大咗人哋個肚 焗住要埋單
但兩個依然各有各玩 好撚嘢

之前公司旅行 係一個 team building 活動入面 仲偷咗人哋幾個達摩公仔又唔認 累到人地個 student helper 畀人即場炒咗

私德都如此不堪 你仲期望佢哋會做到咩好事出嚟?

班老鬼 ABM signing 個個敢怒不敢言
因為貴公司班老鬼奴性真係重撚到仆街!!!間銀行愈來愈衰其實你哋都有責任!!!

加上條友同高層好似係好熟定親戚乜乜
OMG...呢D事我以為只會係強國啲國企先會發生

當然 我唔係只針對哩位小朋友
佢只係貴公司嘅一個縮影

匯豐果邊 從來都唔理 由得佢地亂嚟
你會唔會害咗個死黨,你見到用網名,但喺app登記係要實名
太多人要屌柒條八婆同埋閪AM民憤!
屌!袁國勇都話有90%同SARS 相似!任何人都帶可以帶菌者!
開名啦
幫推
要用 staff number login 嗡乜都知你係邊個
自行諗吓入去之後留唔留言喇
開七宗罪個位搞到間間銀行都有人寫篇野數公司變左銀行界英雄
條友Txxxy Sx 擦鞋擦到街之學聞...屌佢做鴨㗎!升職快過直升機!最㦓唔惦系compliance 好唔掂,星期六返工之後唔見咗人,朝早成日叫老二老三頂住,遲哂到!唔係識㦓化溝女老闆,佢边㦓惦,你之前嗰個區不嬲好數,洗乜做到隻狗!調佢去邊防,睇吓佢系咪咁㦓惦!

巴打又cap 圖送禮!

你睇幾多人屌條八婆屌班高層AM. 已經人神共憤。上面巴打講中晒,條臭閪Timmy So 系幾博博趣。加埋AM 女人心 q 寂寞,攪完屋企個件再出去攪。
你睇吓- 㾗生中高層都劣質。

屌佢哋,言論自由,高層叫我班巴打打拎唔好再系高登爆料。屌佢老母!行得正就唔會比人話!
做銀行既日日都OT 閒閒地都返11個鐘
仲要一星期返足六日 奴性重就唔洗講
依家連奴性咁重既員工都忍唔住出黎嘈
就知恒生管理層係幾咁垃圾
要開名爆更多管理層啲臭史出黎
等佢地驚下先有用
推啦屌
唔好用「佢哋驚下」我哋班巴打同打拎唔會似閪婆用威脅手段:「Winnie 姐 Connie 姐 妖男 Jondy gor 同條八婆 Wendy. ] 我哋講事實要D㦓卜街知道,疫情嚴重,不能隻手遮天,不能為燃條數不擇手段。以班臭閪過去幾年升管發財,下面幾㦓多骨灰 “sales”死㦓咗,佢哋就屌㦓好,步步高升。
幫我大力推,勁推.,講得好就好評。全香港知佢哋,幾㦓卜街。

仲有一句 「淫蟲村系邊度?系㦓Timmy So 嗰閪喥」
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞