恆生十宗罪

117 回覆
52 Like 0 Dislike
借用A/C洗下

第八宗罪

D AM 當D Sales 系人,依家中勁捽難捽痴能線,咩時候?疫情咁嚴重,前線D人又搵命搏,成日不停捽!條唔男唔女妖男Jondy gor 成日系message 捽能我哋「half day gone still zero? Any good news? where is your activity? Show me your fire. 痴q 線,疫情嚴重,D客咁多大陸人,回避下都要,成日要攞第一認士認屁,唔顧員工安危,又成日兇D ABM, PCM 同BM, 唔交數就降grade,麥Dgrade 唔系wendy 決定?

第九宗罪

Wendy 都系too young and naive, 整個apps 出嚟,民怨四起,又唔識處理,個Apps 奶哂嘢,捉哂蟲!有好多同事隔離14日有免費假期,之後14日返嚟己同事又可享有14日work at home, 變相有28 日有薪假放,戇鳩鳩,未見過咁蠢的高層主管,繁忙的分行又唔閂門,你就反而增加我哋其他分行workload,仲要D OM ABM 費事失時去編間編人,分行同事同D客日日complaint!冇做過前線,就真係唔知民間疾苦!
Target 加到無論,D 分行做唔到,就乾捽難捽!叫D 主管做唔掂唔洗撈!(AM講哂)我哋D BM 好驚乜咗舊P fund, 死忍難忍你條八婆!仲差過林鄭,吊你!
Sigjng 做咁耐,冇人工加,淨係識加比D teller,又係一樣走,佢哋點會同你搵命搏!我時哋D siging 仆心仆命就籮底橙!你簡直差差差!疫情嚴重,apps 劣評先有回應,吊漆你!你收皮啦!最好快D換人!唔識做官又要坐衣個位!年年一月第一個工作天就要爆大數,你咁樣有 treat customer fairly? D客買最貴己貨,小心HKMA 嚟查!

第十宗罪

AM Connie jer 同埋 Winnie jer 只係識乾捽,兇人加人身攻擊,爭第一爭到蒙哂!當D sales , 主管, operation 唔係人!仲有一區AM king jer系要D 同事輪休要半日半日放要放早上 P time 放朝頭早,乜嘢叫 p time 緊系自己揀,戇鳩鳩!

衣間銀行越做越差,就嚟冇哂客情! treat customer fairly! 聽D AIM 講Insurance 加target 加到無論, 疫情嚴重唔好做壞品牌!
p time唔比放下晏認真on9 本應唔係應該係員工福利黎嫁咩?
講到對員工幾好乜乜乜,又係叫口號
以D麥叫「漆」!
p time永遠都係放朝早
講中曬 呢個時候捽佢老母咩
食撚晒啲員工福利
佢地只係會睇數,唔撚會理你
幫你推
留名睇更多條罪
其實仲有好多都未數曬出黎
恒生完全冇管治 只有人治
脾人知道劣質銀行喺有劣質高層。屌那星!
幫推

借位
[行動post] 武漢肺炎係上天賜比香港人打爆港共嘅機會,做嘢啦!!!
https://lih.kg/1838198

我要真雙普選
聯署,聯署!
https://petitions.whitehouse.gov/petition/hong-kong-universal-suffrage-plan
口講p time 自由簡 ,但落到下面只可選擇早上放
高層講一套 下面自己一套
仲有d打手係個app度洗白好撚嘔心
咁就大大廣傳⋯⋯屌佢!
早收一個鐘 跟住要開會
咁撚賤!廣轉出去,信息埋比全港幾百萬人知!
仲要賣埋d垃圾plan
拎唔足錢,表現極差
千祈咪買恒生保險!
恆生真係咁差?我重打算搵佢做mortgage tim
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞