[航空]連登飛機膠討論區53

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
你就打手,我偏好波音機唔會好似你咁叫人唔好坐其他機

況且我都會揀A359坐,明明時間差但未坐過就特登揀
當年疫後尚且有i can fly系列廣告 吸引番香港乘客
而家話之你點玩 我都係i cannot fly CX
好在渣外國PASSPORT
真係恭喜哂
奶共奶到鼓勵篤灰
呢頭支那即刻送大禮
樓上仲有人笑人唔坐CX搞到比ANA改機位
科威特都ban入境
支持攬炒既人開香檳未
而家係被人攬炒唔係我哋攬炒人
唔緊要啦
反正結局一樣
呢張野打擊哂RETAIL同飲食
因航將與中國攬炒
反骨仔
武漢疫情:中國遊客到訪鄰國遭遇「反中」情緒

新型冠狀病毒已從中國擴散到其他國家,尤其是臨近的俄、韓、日、菲等國已實施相關措施嚴防疫情,部分國家民間則出現「反中」情緒,希望限制中國遊客入境。

韓國有超過50萬人連署希望禁止中國人入境,菲律賓日前則有民眾擔心武漢肺炎,抗議香港郵輪停泊其港口,該郵輪因此提早結束行程返航。韓國出現「反中」情緒,部分韓國餐廳出現禁止中國人進入的標語,也有韓國人認為應該禁止中國人入境。

日本知名的溫泉勝地箱根町,有間販賣點心的店家張貼告示稱「禁止中國人到店內」,引發爭議,京都清水寺的街道也出現不歡迎大陸觀光客的標語。

新加坡社會及網路上出現「禁止中國旅客入境」的言論。對此,新加坡官方也所表態,據新加坡《聯合早報》28日報道,新加坡教育部長王乙康呼籲民眾將心比心。

馬來西亞社會同樣出現禁止中國旅客入境的聲音,馬來西亞首相馬哈蒂爾(Mahathir bin Mohamad)1月26日回應表示,因為中國遊客太多,不可能將他們全部隔離,並稱武漢「封城」展示了中國控制疫情的決心。
787係唔錯
睇黎譚仔都可以搵定工
終於直闖

只係坐過一次787,重要係ET
787點可以唔試做得最好既ANA?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞