[航空]連登飛機膠討論區53

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
樓上同事主係咪唔識打電話?

比人改行班打上去講啦
〔財經頻道/綜合報導〕中國武漢肺炎疫情持續延燒,導致當地口罩嚴重短缺,美國飛機製造商波音公司(Boeing)29日宣佈,將向中國捐贈25萬個醫用口罩,以協助解決中國醫療用品供應短缺的問題。這些物資將直接捐贈給中國湖北省武漢市和浙江省舟山市的地方衛生官員。

波音29日發佈新聞稿表示,波音員工及其家屬的健康和安全,是公司的主要關注焦點,波音將會持續密切關注事態的發展,並已建議在中國的員工留意當地的健康安全警示。截至29日,波音已向中國員工提供2.5萬個醫用口罩。

波音執行長卡爾霍恩(Dave Calhoun)表示:「我們時刻牽掛著所有在中國受到冠狀病毒影響的人們,我們希望能夠以綿薄之力,幫助限制病毒的擴散,並減輕當地救援人員和醫療工作人員的負擔。」

整翻個比777X 呀?
我想睇下
波音對中國市場的gay渴。。。
唔想燒左個機就空投算
If it is Boeing, I’m not going
搭支泰同成班支那蟲同機
真係唔慌唔中伏
virusisfree
真心希望港豬唔好再搭CX
唔係點有好似反送中初期個陣咁
一個人訓一排無敵組合返香港
機票又平

支那人幾時死呀
搭支泰同成班支那蟲同機
真係唔慌唔中伏
virusisfree
真心希望港豬唔好再搭CX
唔係點有好似反送中初期個陣咁
一個人訓一排無敵組合返香港
機票又平
共享病毒
估到實有人咁講
而家全世界唔同地區都有人中招, 匿喺屋企邊度都唔好去就最安全(除非棟樓變2代淘大)
SFO咪有直航

BWI/IAD-SFO-HKG唔得咩
當然全世界都唔安全啦
但風險有分高低
都係個句,有direct flight根本唔需要諗啦
係美國本土轉機,又要由domestic轉international terminal
轉機時間唔多,頭班機DELAY/過IMMG出事博唔到connect flight就係咁
自己飛long hual一定direct flight行先
咁如果我想東京玩幾日嘅話出張HKG-NRT-IAD又得唔得先
利申翻嗰時NH仲係用NRT飛IAD
個post個case好明顯係IAD>HKG,無任何地方STOPOVER
我唔係講緊個case
我問緊你閣下點睇
咁當然正常啦
咁樣你先玩哂2個地方
我試過tos-osl-lhr-hkg
個cx 地勤望左幾望,問左我兩次final destination 喺邊

轉機過terminal 同海關好刺激,又排隊又搭巴士,驚趕唔到轉機就gg
維珍都cancel,仲諗住執到平野
唔得攞
要HKG-IAD直航來回 然後HKG-NRT來回
仲要係因航無敵組合先坐

我嗰次係 NH HKG-NRT-IAD
然後因航無敵組合翻
咁應該唔會比潘生N生笑呀何
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞