你哋準備好囤積物資未

539 回覆
1218 Like 11 Dislike
有2個可能
第一係武漢班高官太後知後覺 搞到傳得太勁 最後只可封城
第二就係傳播率真係極高
你都識講得兩個可能
你覺得博唔博得過
我覺得就博唔夠
命仔緊要
兩個都中

封城應該一早要做 政府拖到人大代表會議完咗先封
已經太遲
唔好意思,唔識用將個Post嘅標題quote過嚟功能
唯有喺度貼文
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
大家睇過人玩或者玩過生化危機嘅都知
赤手空拳係冇可能打得贏喪屍(你唔係一拳超人)
係一定要有武器先可以打得死班喪屍怪物!!!

石器時代嘅時候人類可以打得贏野獸係靠石器同火器
換句話講即係靠武器

大家都睇過扯口罩嗰段片,武漢嗰啲人癲起上嚟係真係唔係人咁品,隨時扮喪屍咬鳩你都不為過

除咗去包圍GAO 鐵站之外

對付喪屍不得不準備一啲防身武器

用刀嗰啲太殘忍因為大家都唔係殺人狂魔

但係如果好似之前同犬隻對陣嘅時候掉野遠攻班喪屍呢

要記住其實如果佢哋攻入嚟我哋真係會命仔玩完

已經唔係政唔政治一回事

係俾佢成班喪屍衝入嚟香港一定淪陷

保衞香港嘅唔係靠政府
唔係靠犬隻
更加唔係靠蝙蝠俠

係靠熱愛香港嘅一眾香港人

當啲喪屍想係Gao鐵上面沖過嚟香港睇霸王醫生
我哋要做嘅就係要掉到佢驚!
掉到佢退!
掉到佢哋懷疑人生!

要清楚比到個訊息佢哋:就算落嚟香港都唔會幫到佢哋嘅病
逼佢地返返去自己個狗竇
逼支那政府自己拆返掂壇嘢
香港話晒都係我哋自己地頭
冇理由自己地頭都比人哋恰鳩

當你覺得佢都係人嘅時候

諗下佢哋點樣虐待啲寵物

諗下佢哋變態到連人類BB都食

諗下佢哋點樣恩將仇報對所有幫過佢嘅人包括醫護

你就知道佢哋已經唔係人係喪屍

而如果到而家一刻都唔攞起自己嘅武器去保護自己嘅時候

換來嘅結果只會係疫症會喺香港社區大爆發

會造成大量嘅香港人死亡

甚至係你地嘅親人同埋最愛嘅人都會受到傷害

唔通你真係忍心見到你哋心愛嘅人要遭受到武漢人嘅結果咩

去圍GAO 鐵嘅時候,帶定幾罐罐裝雀巢咖啡又好、罐裝可口可樂又好、甚至係叔一燒都好
我哋嘅目的好簡單:
至少係依段時間要打到班喪屍唔敢再衝落嚟香港!
要逼到香港政府封關!
要令到香港呢個地方唔好再因為肺炎造成不必要傷亡

Sorry for 1999, 好耐冇打篇咁長嘅文

祝香港同香港人

願平安歸香港

香港人,起嚟啦
去donki掃左貨
唔出門口夠捱半個月
知唔知仲有冇口罩
又可能係有sars經驗,係失控情況下,唔封根本唔撚掂,sars個陣乜7都冇做,其實個傷亡可能係大過依家。。。。
屌,why not both? 一件可以控制嘅事變成人類存亡危機,共產黨真係人類嘅宿敵!
你同大陸人有乜分別

買左都無命享

你隔離鄰居

又或者你住既屋苑都出事
講真 香港除左水塘水同東江水之外 都已經無乜方法可以有水用
水呢啲買幾多都一定唔夠 更何況香港有800萬人
依家仲係一月 幾時先有雨水可以儲
買定簡單釣魚裝備有無用?雖然我未釣過,但萬一有事,除已儲糧食,魚似乎係唯一簡單易取蛋白質
加上香港周圍都係海,應該唔難?
咁有咩辦法
要生存到運氣都係不可缺少既一部分
冇豬肉仲要連荷美爾都冇
咁用咩肉做架
冰廠
罐頭蘿蔔或者粟米
啱唔啱
同買口罩一樣,早買既根本唔會影響市場供應
後知後覺+出事先買要搶好正常
仲慘過食什餅
香港啲水好污染
係 一般廢老 唔會理
當出事個陣
佢就會話你醒
口罩我之前 係公司拎左幾盒
直至琴日 屋企人先話醒
勝利球迷
靠自己啦 唔好諗咁多
無喇 佢地白菜一細包仔都漲到$3x
商鋪大多無開 得超市 所有食物都貴到癲
武漢市內正常
係其他二三線城市無哂供應
睇技術 到埋運
用三個鐘 先釣到一條細魚
成本太大
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞