[26]電單車交流區(49)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
你驚咪比多50% 囉。
平咁多
師兄買邊頂同喺邊度買可以平一半咁多?
可否介紹下細佬
平地台,個樣又唔薯嘅,係咪應該都係得force揀
三陽drg

個個都好評,但我覺得係抄force
大家戴頭盔會唔會賣口罩 ?
買個揭面應該戴到?
Full face都戴到
上網買平咁多 求介紹

金鈴唔係好襯...
扮鍛鈴
人地平幾多,頂你個肺
其實都係一般網購,日馬,美馬,樂天。不過都係嗰句,自己衡量風險,怕就香港買。
通常我會去頭盔店睇左款同size,有啱心水既款就上網格下價,都係好似平時上網買波鞋咁。

當然啦,我話平得多既多數係斷碼,有時係淨色冇拉花。

咁平咗一截,總要有d取捨。
有無話邊個牌子好fullface就一定
利申畢值預1000-1500
如果呢個range arai 同 shoei 應該買唔到,試下睇shark / avg/ ogk/ Nolan 。
請教:
brake碟駛唔駛run in? 宜家揸左600公里, 頭碟仲係黑黑地, 周不時都好重brake味, 係咪正常?
如果D學牌見到魚波條片 晚晚去大清玩就好睇
學牌就乖乖地渣通勤/考試果條路線 做足考試動作 p左先慢慢玩啦

利申:不割
brake 碟brake皮都要開,
主要磨走表面果層,同埋隻碟熱一熱
不過正常市區行10零km開下停下,慢慢收長啲距離停燈位就夠

好重brake味係咩味?
隻碟發黑。。有味。。
似燒左碟
巴打你隻碟新換?
係唔係啱啱著車忽然有一下比大油有燶味呀
想問下巴絲們
我之前係車房出二手車 佢地幫我搞哂所有野
但張三保應該係臨時保單黎 佢寫住唔知咩咩30日咁
想問下我自己洗唔洗搵鴻朗搞番份正式三保?
過左30日會唔會唔揸得車
因為30日就快過 但驚鴻朗新年唔開住
唔洗驚,由你比錢買一年第三者保險果下開始,你就已經受保一年
張臨時保單比你只係買牌費同過戶用
就算你半年唔拎張正單,一樣係受保的
可以無視,當然,快D拎到張正式保單KEEP起身,有意外時做起文件野上黎會方便D
利申:MARY揸左11個月,直到續保買一年前保單前一個月先記得去拎正式單
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞