有無人想買miles 可代出機票

112 回覆
0 Like 13 Dislike
咁你咪撚衝出黎鳩up啦專家 屌你老母全家武漢肺炎啦戇鳩仔
你miles本身要大量, 你要點先可以儲到咁多miles at a very low cost先係重點.

而且係surcharge同tax 狂加, miles 隔1-2年就貶1次, 仲係到吹泰miles抵玩既. 跟本就on9.

仲未計武肺肺炎過後會有1-2年瘋狂deep discount追客.
買唔知 幾年無買過機票

換 既話 其實無定
佢間唔中會彈d機票出黎
我會無聊入去睇下咁

一般都早幾個月既我 甚至大半年
人地專家黎 OW Sapphire呀

撇開個傻仔唔講買miles其實幾抵
Btw你點簽1蚊1哩的 我真心求教 利申非專家
果位專家聽完唔好跟呀 去玩cash rebate 儲miles好唔抵架 跟左武漢肺炎架
on9得過你呢d miles傻西, 唔識玩扮專家.
係 你買左期權長put 293 put到佢1-2年後落$1未?
買miles抵都過去式la. 講黎講去咪又係個幾個ffp.

仲有丫, 係*A+OW status丫.
我做到1蚊1mile 講緊平均計
我舉其中一個例子
費時你話我吹水

hsbc premier 賞世界 海外簽帳
6.4% 每年都會bonus幾次 25-50% avios

碌10000蚊=640*15*1.25哩=12000miles

當我飛一轉日本來回 business
我要碌3萬6
碌3萬6 cash rebate 你買唔買到一張econ 都成問題啦 未連稅計啊仲要

tax 就你係咪都要比 唔好攞黎講
on9 先而家支那託巿put期權.

short幾隻商品貨幣賺到笑死la
我就咩status都無既
因為 我3年黎 去既所有旅行 基本上都換返黎
你咁講我都唔會話玩cash rebate既人傻西既
You talk so much but know a little
咁識玩連萬頭歐洲CX off-peak J都買到 唔怪得唔洗儲miles
咁你發左達未
on9 又係你話1-2年瘋狂deep discount 既然肺炎咁嚴重咁多地方禁飛 咁我以為專家你put左293架嘛你咁醒
Short輸撚死你啦
Thanks
差d唔記得左呢張
首先你個3萬6一權要比撚油+tax.

你個 *15點黎? 碌HSBC做到1蚊1里
我已經完全 將 其中一個碌miles 抵既方法講左出黎
中間既數字 你有質疑 就自己google

你買飛唔洗比tax既?

我碌36000 加多600左右

就可以有張日本來回business

你碌36000 cash rebate 加多600 坐hong kong express 都未必得
專家有無睇MrMiles? 小斯?HongKongcard.com?
你cash rebate唔洗比油+tax?
我買飛又真係唔使點比tax+surchange丫. 講到淨係得tax咁.
Btw點解你揀賞世界 成日飛?
我見多數人揀賞滋味
小斯呢d公廁就收返埋la.
小斯就好似股票入門睇錢家有道咁
你究竟up緊乜7
我唔知你講既subcharge 係指緊乜

稅就機場收 政府收 你換定買 個價都一樣
你係咪痴撚線
少年 你家裡有多少人 你就可以有多少張hsbc
你最紅個15倍都唔係無限換la. 你1年3次仲要1張long haul. 你呢張卡一定唔夠你玩.

都係個句, 玩MIELS大前提係要大量平里數. 無必要吹奏.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞