有無人想買miles 可代出機票

112 回覆
0 Like 13 Dislike
點會無, peak season(peak season你都難換唔到)就話者. 你唔識找就話無.
台灣篤航本身都係1500左右cash price. 15000里來回要7XX 稅+撚油.

不過CI仲平, CASH PRICE早小小買都有11XX all incl. AM主要優勢係假單程且埋last min有飛, 即換即飛.

呢幾年有iphone炒, 又有payme個d野多左低成本里數就話有得玩者. 而家死得7788, 仲儲乜野里數. cash rebeat小小地咪算lo.
我幾時話無
我叫你搵姐
我真係唔識

我出左張 business飛英國
pey係瑞士返香港既機票
都係直航
用左 135000左右miles啦 8月份 再加好似千幾二千稅 當2000

135000miles 成本
信用卡積分換
d積分換返錢 可以換到7600左右
你可唔可以用9600蚊 係相同月份 做到同樣航程?
其實難唔難換 如果聖誕 想一次過換哂d am量數 都有17萬
我都R撚晒頭 去歐洲peak season CX直航Econ都成$9000蚊
9up到$9000 有西歐直航 搭撚過飛機未
去大阪econ都$3000蚊啦因航
上面仲話玩cash rebate
聖誕難d喎要好早搶
佢應該留好多位比自己賣
你識搵嘛 我地唔識點搵?圖?$13000 歐洲J class來回喎
定你唔知咩係J class?
Business class艙等呀 商務艙呀 $8000
你唔好話肺炎之後有40萬700呎樓比你
算啦

玩左咁耐miles 用左都起碼60萬miles 極少換econ
一係peak 一係account 唔夠分
難d
但我都試過換到聖誕 去日本 business
早幾個月咁lo
玩里數梗係換J
Econ平時買算喇
特別係去長途直航歐洲 econ想死 J係另一個世界
轉機又可以入lounge
渣住*A gold同OW Sapphire, 你認為會唔識.

唔識玩咪學人出黎扮專家la.
你賣幾錢一mile?
咁你咁識嘢
你答我 比9600你
出唔出到 8月 business去英國
pey 瑞士返香港
直航

唔要坐ba ba business垃圾係人都知
我夠OW sapphire啦咁你買過實有圖啦
講到明off peak你就話peak season econ 9千.

你d miles幾錢1里丫. 你換一張long haul J要幾多里丫. 計晒數先衝出黎話好抵LA.

無IPHONE炒, 無5000 payme, 你D miles點黎丫? 有錢到個個月碌幾萬卡數 OR 公數? 水貨撚?
Off peak我比一萬二呢位專家 專家話萬頭有歐洲J class嘛
去歐洲任何一個城市幫我出張CX J class
無既你照返時價比我?專家
同埋我唔係好識點樣先計到最盡
假我設我香港去LONDON
然後中間2程轉機
再香港 揀後D既日子去東京咁?
你假如識玩miles 拉平均黎計
係可以做到1蚊1mile
甚至1蚊1.幾mile

cash rebate 計到你盡咪4-5%
買過就要show比你睇?
講撚都明off peak 1個2個就peak season.

出到都唔撚益你la.
我d miles 1蚊甚至 低過一蚊就有1哩

成世人都未撚簽過6蚊一哩
or 「買」返黎 0.025-0.055

你唔識唔好衝出黎柒
你無錢唔代表人無既我D miles碌返黎飛返黎囉
唔夠人講就想屈人水貨典型中國人(專家)
咁多張card你唔識玩迎新?你玩開6蚊里12蚊里?我當你一年玩一張
SC AM
Citi Premier Miles
AE Platinum
自己去睇下幾錢里啦
我洗鬼你益我
我出左啦 用miles
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞