[求救] bb狗行為問題

104 回覆
16 Like 0 Dislike

勁得意
比張佢家姐隻耳仔相你睇啦
費事未經人同意post人地狗狗

勁鍾情飛耳兼大耳仔呀
邊行邊痾真係會心很累 踩到成屋都係尿

Btw想問下你點洗狗窩 啲墊呀 玩具呀 之類
成個掉落洗衣機?
會唔會同自己啲衫用同一個洗衣機覺得好污糟?
我頭先手洗洗到手都軟埋
同埋通常幾耐洗一次
Sor 會唔會騎劫左
5個月應該係換牙啦 應該前排啲牙仔都換哂
我買左啲纖維骨比佢
雪凍左佢好鐘意咬
好得意接左佢再影多幾張上黎睇下
Youtube有段片唔記得係咪Annie,好似係白柴bb係咁咬人,之後帶左頸圈控制佢,一咬就用狗繩輕輕拉開佢,同制止佢,之後咬左幾次隻狗仔就無咬,開始用俐去lam

你試下搵段片,變到好乖
好呀 自己由細到大想養白狗 諗左好多個名

Btw想問下你點洗狗窩 啲墊呀 玩具呀 之類
成個掉落洗衣機?
會唔會同自己啲衫用同一個洗衣機覺得好污糟?
我頭先手洗洗到手都軟埋
同埋通常幾耐洗一次
Sor 會唔會騎劫左 新手比較傍偟
我用啲梳打粉放係有尿既地方吸一陣味再手洗
不過到後尾已放棄
本身覺得放入洗衣機好污糟
但手洗多幾次你就會放入洗衣機算
唔緊要呀 大家一齊研究下湊狗經
聽過咬凍野可以紓緩狗仔生牙嘅不適
整濕條毛巾之後雪都ok
講得好好,初頭我都會用洗衣粉手洗次再放洗衣機洗,但耐咗真係太攰,直接掉入洗衣機洗算 不過人同狗嘅嘢會分機洗囉
好得意我隻都好大耳 試過有細路指住話佢係兔仔/豬仔
好的,今晚試下先
有個ig叫captainkingsley_
有無睇過? 係白色豎耳唐狗
隻衰狗仲要一洗完5分鐘就再屙一督
洗到勁崩潰
打佢屁股 個人要惡D 俾佢知你嬲 雖然唔忍心 但會學得快小小
係咪分離焦慮症,同佢定時啲去街同埋放狗個時同佢玩耐啲
我完全明白,佢啱啱黎嗰陣都係咁大左佢就冇咁多尿屙
岩岩search左 長毛唐狗都好特別
佢bb果陣勁似毛公仔啊

我果隻老母係短毛 唔知佢老豆係咩種 好鬼期待長大
會直接痾落自己個竇度架?又話會識分訓教同痾尿嘅早知買定多幾塊墊做後備
我隻衰狗會屙濕完自己張床就訓我張床
護食點搞?
食野果時摸下佢都縮起個鼻想咬人

到咗啦 諗左勁多名唔知叫咩名好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞