有冇人好似我咁好掛住721

462 回覆
2616 Like 42 Dislike
係果日聽到光復香港時代革命

btw,點解開始嗌呢句?
一直都好懷念721 728係港島打嘅陣地戰
當時盧狗仲係用驅散戰術
遊行和理非望唔到隊尾
7月嘅狗未到10點都唔敢從金鐘包抄

好記得當日有一袋袋紅白藍裝滿黃色地盤頭盔
黃盔+60926+泳鏡已經可以叫神裝
9點鐘一班班手足係金鐘海富上甲上gear直衝上環
物資鍊個個歡呼打氣大嗌英雄加油
由西環打到落金鐘打足4.5個鐘
開始有手足向紙皮車用小型火法
成個連登係度笑鳩佢:個火係做乜撚野、真心唔好玩火

當晚除咗元朗鄉黑
仲有戰術討論
結論係後面攬實前線背囊減少被捕
可惜一切都不復再
當日一齊上過戰場嘅手足,希望你哋還安好
總記得
721呢日 上環同元朗都係好重要嘅轉捩點
正式大聲嗌光復香港時代革命,首次觸碰權力核心,自此西環超重狗,721一戰意義好大
個陣大家目標一致又團結,每個行動都有用腦
(元朗咁大件事大家都識冷靜唔去拆祠堂)
依家俾五毛帶風向帶到托托令
Peter攞料之流垃圾叫你地做乜就做乜
俾班熱狗分化撚水你地周圍同人割玩自我孤立
泛民又屌淺黃又屌和理非又屌.....
屌自己人仲落力過敵人

連登仔再唔用腦,俾情緒主導哂好快自取滅亡
我都利申一下保平安先,大家都係睇live 見到架jar
但好懷念呀

但728 同一個位置 40幾個手足告暴動 第二日八號風球 去東區法院聲援 吹到成身濕晒
好記得好矛盾,後欄俾人燒緊,但面前又仲打緊
睇下三十萬人覺醒係狗圍捕人定係人包圍狗
時代變
仲陣地,只會理大事件2.0
我一直好想搵返邊日第一次叫
而家連頭盔防具都唔俾你戴
但班賤畜犬嘅武力就不斷升級
光復香港
時代革命
仲有係港島電車路旁,連頭盔都唔識戴要人幫佢戴返好d 帶,希望個位手足仲安好。

利申:聽返黎架
Push agger
721喺香港民族形成嘅地標事件,凝聚了認同文明價值嘅香港人身份。清楚分開了we-they。

個畫面好靚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞