有冇人好似我咁好掛住721

462 回覆
2616 Like 42 Dislike
打返陣地
冇計,9成人包括勇武在內都係會依賴群體性
某程度都係人既天性黎
例如好似一定要搵啲朋友一齊先會出去
一個人想出,但係見身邊冇fd 出
佢地既惰性就會傳染比其他人
然後好大機會令到自己最後都冇出席
日子耐左,慢慢你就會變成當日缺席既果班人
然後當你身邊有人想出,但係見你唔去
就搞到佢地最後都冇去,好似一種病毒咁惡性循環

當日有勇武同手足吹風最後一戰
打一獲勁其實某程序係岩,有佢道理
久守必失,理大就係一個例子
持久戰最睇重堅持、毅力
黑警佢地一定keep到,因為佢地只係番工
永遠有足夠資源/人力

但係當時全部人都屌佢地
你地屌佢地冇問題,我當日都有反對
問題係有幾多人仲keep住出席唔同抗爭場合

我自己就有,每個星期都會出席大大細細既場合
開唔開到波就另一回事,但係起碼堅持到

光復香港係要去做
唔係單純一個口號
人係好神奇嘅生物 一但接受咗某樣嘢就會將條底線壓到好低
見到個英字就知無可能。
英國政府奶共奶到雪雪聲,理鳩你咩撚野中英聯合聲明,係唔會負責任。
根本英國佬就係當香港係condom
果日開始知光復香港時代革命
當時仲去到中聯辦,但後來去到上環就會叫轉場,話西環重防,到而家直情中環就要掉頭,成班狗喺中上環佈防
火魔法當時都有,記得有記者影到喺信德中心有好細既火種,但當時個個都懷疑係黑警做,然後唔知係咪破窗效應,火魔法就開始慢慢流行
Push
陣地被咬得好傷,但唔聲唔聲突然一次陣地其實有冇得諗
嗰晚好震撼 好熱血
第一次嗌光復香港 時代革命
成班手足邊嗌邊推上去上環 好振奮
愈嗌愈大聲 起哂雞皮 好感動 搞到我眼濕濕
大家都充滿鬥志 熱血沸騰 好有氣勢
好想有返呢種熱血同氣勢
仲記得個post
突然記返起好多野 打曬冷震
pushhh!!!
宜家唔準搭地鐵啦
但係要繼續加油同下次見
最後要係煲底見
721,仲好記得連登有巴打話唔好淨係煲元朗,中環橋上射人都好大件事,但始終元朗鄉黑警太誇張,畫面太震撼,唯有集中元朗
上環一役打得幾好 一路都無乜點退過
因為有個大台成日想號令天下,吹散水風
屌 浪漫主義上腦
其實唔洗浪漫
Keep到出去抗爭,有人係現場已經足夠
不過所有人都要問下自己仲有幾多心力
係咪已經唔介意輸
如果仲在乎,做咩要淡出呢場抗爭

7月果陣啲人會唔會係屋企睇直播,現場唔見人?
希望大家仲會企出黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞