北海道變北海道省 中國人激怒日本人:依條河到依條橋 全部都係我嘅!

304 回覆
528 Like 5 Dislike
Push
支那全世界都買澳洲已經係個好例子 英國都比佢掃撚哂 百年歷史建築保唔住...
支那呢家頂多叫經濟侵略緊日本, 呢D 手段係歐美一樣有

你話日本人仲唔醒覺就係豬, 我同你講唔係因為送中, 香港人仲痴線, 半年前大J仲教緊人上深圳玩, 我係80後, 完全理解唔到下一代D人做乜鳩野係到日日喜茶, 玩大陸野

支那對香港既侵略由97, 03之後越來越嚴重, 去到送中前遠比日本人民面對既嚴重好多, 未一樣大部份人未醒

你知唔知呢家好多加拿大北歐國家小朋友都學普通話, 根本就唔係單單日本人問題, 你個國家安穩自然就會想穩穩定定搵錢啦, 香港之前個10年都一樣啦, 想個世界醒覺就做多D 國際文宣, 話人豬係無用, 大把年輕人半年前都係豬
然後立條人權法充公晒佢
Push
到今時今日都未識醒
地大容易入手
100億買東京都心可能只係一舊地皮仔
但係喺北海道就可能過千畝地
再加上偏鄉地方無人care
喺大城市掃樓掃得多好快就察覺到
呢d地方人口咁稀疏
就算多幾萬個支那人遷入買地真係唔覺
大和暈
暈左咁耐醒未啊
係咪要變中國日本特別行政區先至醒?
我想講你地睇得明日文既人可唔可以開post都用一兩句解釋下,次次一堆日文放上黎就算
點會gg 日本又唔靠人
北海道人口流失全日本最嚴重
早幾年送地都未必有日本人過去住
咁突然間成堆支那人走過去話要買地
班當地人咪當佢地水魚送上門
仲唔賣地甩身
係買得太多買到依家變國防問題
都有啲醒但未.夠
Push
Push
Push
未必有用㗎,
大陸人最叻就係用錢賄賂,
又可以俾錢日本人轉名俾佢又得。
總之有錢就得啦。
架仔依方面真心好撚廢個國家明明排外但崇洋,對住鬼佬就烚熟狗頭咁面對支那人嘅侵佔又隻眼開隻眼閉,有冇熟日本嘅巴打講我知架仔係咪真係廢撚到咁,上網淨係見到班後生嘅係道玩抖音
我做緊歐洲公司,除左AUS/台灣/香港/US/德 同少部份DK人會講中國信唔過,其他人多數都係講,佢地有錢我地要依靠佢地做生意, 由其是法/意/波,完全係覺得我地反中係多9魚,原因都係「香港點都係中國既」,「港獨係無可能」,「裝修根本唔係抗議既一種方式,只會搞到平民,搞唔到政府」
就算有少數明白,多數都係大愛左膠,打人失民意個種
pusj
Push
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞