北海道變北海道省 中國人激怒日本人:依條河到依條橋 全部都係我嘅!

304 回覆
528 Like 5 Dislike
當初有骨氣D唔好賣比支那人都唔得咩
咁靚既地方 可惜
但的確如果想分裂日本
最''順理成章''的確係北海道同琉球

呢兩個地方都係幕末甚至明治維新後先開始納入日本國版圖。原本人口仲要並非日本人:琉球係琉球人、北海道係蝦夷人(其實青森一帶已經係蝦夷原住地)

所以北海道係"道"而唔係一般嘅"県",因為其實係類似一種特別行政區咁來開發

琉球都係好似二戰後先正式建立沖繩県
其實日本新一代剩係識抖音 奶茶都唔怪得佢地
你睇下日本幾多奶共媒體
到出事果陣修例禁monopoly 要求低價收番
照計日本唔會咁順攤
ff:會唔會知係成日地震/唔穩定
陰9D大陸佬
買左都未必俾你起樓
咁大塊地邊個幫你看
呢d真係日本仔自己抵撚死 支那人買地都唔係今日既事 有晒澳洲做例子 都未識死去限制支那人

不過唔排除日本政府有心咁做 等日本人由左膠醒覺
其實二戰之後, 多唔多日本人覺得自己係罪人?
日本官僚廢到仆街 仲要貪污都好撚勁
地方大又平 又近俄羅斯
嬲完咪繼續返工囉
同香港人一樣
日本人真係成日用 睇到班jk個個用抖陰都唔知講咩好
點解好似成個世界對中國都咁冇戒心?
係到要到出事先識收手?
大阪人就係西面 都係要賺支那人錢
仲有班日豬
你咁都唔明仲要笑人?琉球一直有人想獨立番 而北海道就俾支那人買晒 日本咪得番本洲
之前大學睇過一本書日本人寫
話佢訪問日本人 覺得自己係受害者好可憐
唔明點解人地要炸鳩佢地
好多日本人被洗腦成和平奴隸 就算係動畫都係要愛與和平 連殺你全家既敵人都可以做朋友 好on9

依家日本新一代個思想係好撚on9
睇下今次抗爭 泡菜比日本人更撐香港人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞