[窮撚&新手專區] 油卡折扣/油劵分享暨集中討論 (6)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
V power好似車頭會精神少少
$6.06/升
自己拎張收據出黎睇啦
而家$17.XX/L,$6.XX/L稅,扣埋稅都$11/L
跟用除稅後價格減20%點會得幾毫?

倒返轉計,如果油價跌20%先令零售價跌$0.5/L
即係油價只係佔$11/L入面$2.5/L,另外果$8.5/L去晒交租、燈油火蠟,人工同盈利
係 我都暫時只用呢兩隻,esso 爆過caltex
而家做緊恒生$400 送$60
正諗住試下,巴打有無用過esso,感覺兩者如何
附近冇esso未試過
不過覺得v power好似有力過caltex白金
用緊加德士月結卡 但係冇減到2蚊
我上網申請嘅 係咪錯咗?
月結單計
同埋要油站蓋印申請
打咗上去 話可以做返個價比我
其實依家 17.xx
減 2.xx ~ 3
即係 15

減埋政府稅 $6

即係 8.xx~9.xx

其實算平?
首先要減左稅
用咗兩年幾好好態度,so far冇咩問題,要嘅資料又唔算多,又唔使攞信用卡嗰啲 驚乜鳩
其實正苦收緊兩範, 除左油稅仲有地租
又減0.15
Esso 已經減咗
ESSO today
入完油佢先嚟減
地政總署公布五幅加油站用地招標結果
地政總署今日(十二月十日)公布五幅加油站用地的招標結果。五幅用地的批租期為二十一年,地價總計為二十八億八千七百七十三萬元。

以下五幅用地均批予每幅用地出價最高的投標者中國石油國際事業(香港)有限公司:新界沙田大圍積存街的沙田市地段第628號的土地,以六億四千三百八十四萬元批出;九龍太子道東第592號的新九龍內地段第6622號的土地,以六億二千零三十八萬元批出;九龍觀塘道第373號的新九龍內地段第6623號的土地,以五億九千零一萬元批出;新界粉嶺馬會道的粉嶺上水市地段第273號的土地,以五億八千五百六十五萬元批出;新界大埔廣福道第1P號的大埔市地段第250號的土地,以四億四千七百八十五萬元批出。

根本就係中資無限錢投地,一投投晒五幅
遲吓越投越多可以操縱價格
21年28億
無限金錢大法 on9
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞