剛剛分手既你,入黎傾下,大家互相扶持好嗎?(59)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
我又講下我嘅故事啦巴打

我同個女仔都有另一半,喺關係破裂之前,我哋算係曖昧嘅朋友關係。大概去到11月尾12頭嗰陣,對方講嘅嘢開始有少少奇怪,對我都忽冷忽熱,我好擔心佢唔再理我,於是對佢過份關心,終於佢忍無可忍,決定離開我嘅生活。

嗰陣我一直喺度鑽牛角尖同不停blame佢,佢曾經講到我有幾咁重要,甚至話過佢個人其實好灰,但我會係佢其中一個佢唔會自殺嘅原因,咁點解當我不安嗰陣,佢冇理過我嘅感受?點解當佢唔鍾意我chur佢嗰陣,佢一直都唔同我講,直到頂唔順然後就突然離開?如果當初唔係我問佢,可能我直到最後都冇辦法知係咩原因。

但後來我去見心理輔導嗰陣,個psychologist同我講,你點知道人哋冇苦衷,你點解要逼人畀答案你?呢段關係本身就唔正常,對方承受嘅壓力你又知唔知道?

由一開始搞亂咗段關係嗰個唔係第個,就係你自己,你自己思維已經好亂,唔單止冇冷靜落嚟,仲令件事火上加油,你自己先係破壞呢段關係嘅原兇

呢段嘢唔單止同你講,我亦係同我自己講嘅
我好想
但呢啲嘢已經唔係我可以控制到
我知道我點做都已經冇用 而我本身仲要對唔住另一個愛我嘅人
呢個係我一直以來咁後悔同內疚嘅原因

我而家唯一可以做嘅就係還番佢要嘅生活畀佢
然後去愛自己、愛身邊仲愛我嘅人
有一種愛叫手放開
大家好
但後來我去見心理輔導嗰陣,個psychologist同我講,你點知道人哋冇苦衷,你點解要逼人畀答案你?呢段關係本身就唔正常,對方承受嘅壓力你又知唔知道?

由一開始搞亂咗段關係嗰個唔係第個,就係你自己,你自己思維已經好亂,唔單止冇冷靜落嚟,仲令件事火上加油,你自己先係破壞呢段關係嘅原兇

講得岩啊 咁又係 大家都有苦衷掛
食飯未
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞