有冇人從來唔買旅遊保去旅行?

180 回覆
7 Like 47 Dislike
印象中保誠好似有包唔見手機,我都係叫個fd幫我搞,雖然唔想用到,但買得都係驚真係用得著,所以有fd幫我搞掂哂就覺得筆錢值得洗
我之前去北海道都有買
過到去玩左兩日就地震 成個trip打亂哂
之後claim返一皮野
Gip爆轆都有得claim? 點證明個gip幾錢
我都係日本唔見既
個時我報案都係淨係得報案紙同個number
之後我話要證明書,啲警察同我講要去警署搞
去到警署又再立多次案先整到證明
佢地查zurich insurance都查左好耐
話因為日本本土無呢間保險公司
證明書係咁既樣

返到香港upload證明書
買遮既收據
同兌換yen既銀行存根 (optional)
呢度又要讚Zurich
我去旅行前買yen個價偏貴 0.0733
返到香港yen跌左 0.071左右
佢係照計我買yen貴啲個價
因為聽講有某啲保險公司有自己既匯率價,係都要再食你一筆唔賠咁多畀你

你個情況無證明書睇怕claim唔到
因為無寫明你同警察申報左係係當地唔見個腳架
拿拿拿呢啲就係班保險狗想捉字虱既時候會講既野
我就係睇過TnC,明明我符合資格都唔撚賠

唔包既野:

絕對無講過唔包航班營運問題
最好有單,大牌子嘅話,我諗佢哋都有市面上代理嘅維修價。
HSBC好就好在會幫客人處理埋
即刻幫我上gip牌子個網搵最貴嗰個價錢寫落去
我真係坐定定等收錢
但我爆轆嗰下有影相 print出嚟交畀佢作證明
HABC屈機在
我同我女朋友去京都
落巴士先發現跌咗副黑超係車
返到香港
HSBC職員幫我哋填機場被偷
趕飛機冇時間報警
我𨳒
賠足
副超都兩三千銀
HSBC
Delay情況
去嗰程好似係包因delay所出現嘅額外使費如買藥物 買衣物等等

我莫斯科轉機飛布達佩斯
女朋友個gip唔知轉咗去邊個國家
隔咗成日先到
最後因冇買嘢 一蚊都冇
山竹番唔到香港claim 過一次
唔見銀包一次
都係幾百蚊 cover 番份保費多d
有事既,一次都回得返本
但其實買得保險既人係唔想有機會claim 到,好矛盾
Zurich
一定買 記得睇有咩保
一定買
買左機票之後就買
搵做保險嘅朋友買
出事都人幫你追易追好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞