有冇人從來唔買旅遊保去旅行?

180 回覆
7 Like 47 Dislike
2日
所以真係唔慳得
我之前跟團整唔見左個新買唔夠一星期既錶
都無claim過 以為無得claim
推!

買邊間睇需要
我正常買 AXA

岩岩去滑雪買 Zurich
貪佢有保滑雪場關閉
戰爭,内戰都會寫咗唔包,唔會睇旅遊警示。
有冇手足知claim starr 要幾耐
過咗成個星期都冇回音
有邊D 包相機 可以介紹下?
有錢人, 就唔洗買
旅行保依D最on9 買完從來都用唔著 但係唔買嗰陣就會出事 自己諗
如果入左黑名單應該唔受你
想問下如果去玩出左事,保單裡面講既醫療費係包唔包住院費用??
同埋如果醫醫下返香港繼續醫或者keep住做手術係咪都包埋?定只限當地
普通風寒感冒好似唔包?
a. 如受保人曾於外地就醫,回港後90天內的合理醫療費用(包括b項限額)。

呢個係藍十字
於旅程期間感染疾病或意外受傷而引致的合理醫療、手術及住院費用。
(住院房間及膳食費用每天最高賠償額為HK$3,000)
a. 如受保人曾於外地就醫,回港後90天內的合理醫療費用(包括b項限額)。
b. 中醫治療費用包括跌打及針灸治療。(每天每次的最高賠償額為HK$200)
於旅程中直接因嚴重意外或事故而被診斷罹患創傷後壓力症,並須於旅程期間及/或回港後90天內接受心理輔導所引致的合理醫療開支。

應該有醫生紙就有包
咁如果我醫療果限額好大
但回港後個額細
撞到半身不遂果d咪慘
咁你咪要自己揀D個額高架囉
間間公司個比例都唔同
咁可唔可以唔返黎係果邊用哂個額去
唔知,你問吓係到搵食個D保險師
上年年尾去韓國好彩有買旅遊保,
喺酒店跌崩咗部MACBOOK, 之後返香港APPLE 整咗7千幾蚊, 全數Claim 得返
點證明係酒店跌崩?
保險公司無要酒店證明, 我喺當地影咗崩咗嘅地方(背景影到當地)同機票, 返到香港整完比埋維修單佢, 等咗一個月左右就Claim 返錢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞